5 beneficii ale unei alimentații bazată pe carnea de pui

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 octombrie 2019, 19:26

Puiul este ușor de preparat și din el se pot face o sumedenie de feluri gustoase de mâncare. Iar pentru niște oameni extrem de ocupați, pentru care timpul este prețios și foarte limitat, să gătești ceva repede cu pui este mai mult decât avantajos și binevenit.

Se vorbește mereu despre tipurile de carne, cu beneficiile sau contraindicațiile fiecăreia. Carne roșie versus carne albă, care dintre ele conține mai mult colesterol sau grăsimi saturate, care e mai benefică pentru sănătate și în ce fel. Cu siguranță vor exista întotdeauna păreri pro sau contra, însă unele lucruri sunt certe și demonstrate științific de-a lungul anilor.

Am adunat în acest articol câteva dintre aceste lucruri demonstrate științific despre carnea de pui, cea atât de populară în toată lumea.

Carnea de pui este benefică pentru sănătate și este recomandată în orice dietă sau program de nutriție. Evident, dacă ea provine din pui crescuți responsabil, natural, așa cum trebuie.

Iată câteva dintre beneficiile cărnii de pui:

  1. E o sursă bogată în proteine, are conținut redus de grăsimi și contribuie la dezvoltarea musculaturii. O dietă care include carne de pui, combinată cu un program de exerciții fizice, poate să tonifieze mușchii și să ne readucă în formă
  2. Conține fosfor și calciu, minerale care ajută la sănătatea oaselor și a dinților, dar și seleniu care reduce riscul de artrită
  3. Îmbunătățește vederea printr-un complex de compuși derivați din vitamina A
  4. Stimulează metabolismul, conține un complex de vitamine B ce ajută la arderea caloriilor și la o circulație mai bună a sângelui.
  5. Sună incredibil, dar carnea de pui ajută la diminuarea stresului. Conține două substanțe nutritive care au un efect calmant și ajută la regăsirea echilibrului după o zi încărcată, funcționând ca un antidepresiv natural.

Sigur, un factor important este felul în care este gătită carnea de pui. Preparată la grătar, fiartă sau la aburi va conține mai puține calorii decât prăjită. În plus, ca o recomadare, puteți marina carnea de pui înainte de a o găti, într-un amestec de condimente cum ar fi coriandrul sau turmericul, pentru a absorbi toți nutrienții și a o face și mai savuroasă.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!