Zonele corpului care trădează îmbătrânirea

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Vineri, 17 aprilie 2015, 16:46
Îmbătrânirea este un subiect controversat în rândul femeilor. Dacă unele dintre ele nici nu vor să-l audă, altele s-au obişnuit cu ridurile apărute pe chipurile lor, conştiente fiind că nu au cum să stopeze acest proces natural. Partea mai puţin plăcută a îmbătrânirii este că uneori nici nu ne dăm seama când ni se întâmplă. Pur şi simplu ne uităm dimineaţa în oglindă şi vedem că ne-a mai apărut un rid pe frunte.

Însă există nişte zone ale corpului care ne anunţă din timp îmbătrânirea prematură, cea de care majoritatea femeilor sunt speriate – părul, mâinile, genunchii sau pielea de pe gât sunt câteva dintre acestea. Uite ce ar trebui să analizezi şi mai ales care sunt zonele care trădează primele semne ale îmbătrânirii…

    • Părul. Probabil că te gândeşti deja la firele albe. Dar nu numai albirea părului trădează înaintarea în vârstă, ci şi textura firelor de păr. Un păr degradat, uscat, care se rupe uşor şi cade excesiv semnalează, de asemenea, îmbătrânirea.
    • Mâinile. Mâinile noastre sunt expuse tuturor factorilor nocivi din mediu. Nu-i de mirare, aşadar, că tot acolo apar şi primele semne ale îmbătrânirii – petele pigmentare.
    • Pielea gâtului. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea gâtului începe să se rideze şi tinde să-şi piardă fermitatea.
    • Genunchii. Şi pielea de pe genunchi trădează îmbătrânirea. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea genunchilor îşi pierde elasticitatea, iar în zonă apar mici depozite de grăsime.
    • Coatele. Le atingem zilnic de suprafeţe dure şi ne sprijinim constant pe ele… Nu ar trebui să ne mire, aşadar, că pielea coatelor îşi pierde din fermitate, pe măsură ce înaintăm în vârstă, se închide uşor la culoare şi se ridează.

Foto: femeie in oglinda/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!