5 trucuri ca să-ți faci o manichiură ca la salon, la tine acasă

De Sandra S., pe

Pentru femeile care nu au mereu timp să meargă la salon să-și facă manichiura am pregătit cinci trucuri care să le ajute să își facă o manichiură profesională, chiar acasă.
Ulei de cuticule în fiecare zi
Oja se usucă încontinuu și de aceea începe să se cojească. Ca să nu ți se întâmple și ție asta și manichiura să rămână „proaspătă” mai mult timp, ca la salon, trebuie să îți ungi cuticulele în fiecare zi cu ulei sau cu o cremă hidratantă special destinată cuticulelor. Astfel și oja va rămâne flexibilă și nu se va mai ciobi atât de repede.
Înainte să începi manichiura
Ca oja să se fixeze cât mai bine pe unghii, trebuie mai întâi să cureți unghiile de impurități, uleiuri, sebum sau orice cremă sau loțiune care a ajuns pe mâinile tale. Astfel, șterge-ți unghiile cu dizolvant fără acetonă sau spirt exact așa cum faci atunci când cureți oja de pe unghii.
Timp de așteptare între straturi
După fiecare strat de ojă pe care îl aplici pe unghii, trebuie să aștepți cel puțin un minut, timp în care solvenții din ojă să se poată evapora. Dacă nu faci acest lucru, iar oja nu se usucă și solvenții nu se evaporă, nu se va fixa atât de bine pe unghii și se va coji mai repede.
Straturi subțiri de ojă
Decât să dai un singur strat gros de ojă, pentru că ești pe fugă, mai bine dai două sau trei, dar mai subțiri. Dacă dai din prima un strat gros, acesta nu se va usca bine și repede. În plus, un singur strat gros de ojă are mai multe șanse să se exfolieze direct de pe unghie, decât să se fixeze bine și să rămână mai multă vreme. Așa fac și specialistele de la salonul de cosmetică – aplică oja în mai multe straturi subțiri.
Cum repari o unghie stricată
Dacă s-a ciobit o unghie sau nu ai colorat-o cum trebuie din prima, așteaptă să se usuce stratul de ojă. Înmoaie un deget de la mâna cealaltă în dizolvant fără acetonă, apoi folosește degetul ca să întinzi oja de pe unghia stricată. Așteaptă ca acesta să se usuce, apoi aplică un strat subțire peste unde ai dat cu dizolvant și trage pensula înspre vârf (ca și cum ai da un nou strat de ojă).
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!