Ştiai că îţi poţi vindeca părul? Remedii pentru structura interioară a firului de păr

De Diana Zagrean, pe

Poate ţi se pare un clişeu, dar este cât se poate de adevărat… În primul rând, este foarte important să alegi produsele de curăţare potrivite tipului tău de păr: dacă este uscat, foloseşte şampoane hidratante; dacă obişnuieşti să apelezi la foehn sau placa de păr, foloseşte produse speciale care se activează la căldură. Trebuie să acorzi o atenţie specială procesului de limpezire: la final, clăteşte-te cu un jet de apă rece care va netezi cuticulele părului.

Sfaturi de la mama

Uită de sucul de lămâie sau de oţet despre care se zice că ar conferi strălucire părului, fiindcă cele două substanţe sunt foarte acide. Iar în combinaţie cu razele UV, părul va deveni uscat, nicidecum strălucitor. În schimb, dacă eşti blondă sau şatenă, optează mai degrabă pentru infuzii cu muşeţel, pentru că, într-adevăr, părul va căpăta un aspect mătăsos.

Trişează!

Pentru a păstra mai mult strălucirea părului vopsit, încearcă măşti speciale care funcţionează într-un mod foarte simplu: proteinele din compoziţie formează o barieră naturală împotriva agresiunilor cotidiene. Pe de altă parte, tratamentele cu uleiuri calde sunt extrem de binevenite, fiindcă ele hidratează în profunzime şi netezesc în acelaşi timp firul de păr, lăsându-l fin şi mătăsos.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2