Cum să-ţi speli părul fără şampon. Metoda no-poo

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 aprilie 2017, 12:43

Metoda no-poo care presupune spălarea părului fără şampon este mai sănătoasă, mai ieftină şi face părul să crească mai repede. Iată cum se face!
Metoda no-poo este o modalitate de a-ţi spăla părul fără să foloseşti şampon. Există mai mult variante, dar cea mai populară e cea care foloseşte bicarbonat de sodiu şi oţet.

De ce să renunţi la şampon şi balsam

Când îţi speli părul normal, şamponul – care e de fapt un detergent – îndepărtează toate urmele de murdărie, dar şi de sebum. Drept urmare, părul va fi uscat şi vei simţi nevoia să foloseşti balsam ca să înlocuieşti „uleiul” natural produs de scalpul tău, cu unul artificial.
Un alt efect al şamponului este acela că usucă scalpul. Iar pielea uscată, fie că e vorba de ten sau scalp, încearcă să se apere producând şi mai mult sebum. Aşa se explică faptul că unele persoane au părul foarte gras la numai o zi după spălare şi trebuie să repete operaţiunea foarte des.

Ce se întâmplă când foloseşti metoda no-poo

Pentru că nu mai e atins de şampon, părul îşi păstrează sebumul, iar scalpul nu mai este iritat de chimicale, aşa că nu mai are tendinţa să producă sebum în exces. Vei observa că poţi sta câteva zile bune fără să-ţi speli părul. Iar dacă ai un păr normal sau uscat îl vei putea spăla chiar şi o dată pe săptămână.
Dacă foloseşti mai mult timp metoda no-poo, vei observa că părul tău devine mai moale, mai uşor de pieptănat şi coafat, mai strălucitor, buclele sunt mai „potolite” şi mai bine definite. Se pare că părul creşte mai repede şi, evident, nu mai trebuie să cheltuieşti banii pe şampoane, măşti şi balsamuri scumpe.

Cum se spală părul fără şampon

1. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o ceaşcă de apă. Aplică soluţia pe scalp – NU trebuie să o aplici pe toată lungimea părului – şi masează uşor. Apoi lasă-o să acţioneze câteva minue, cât termini duşul.
2. Amestecă două linguri de oţet cu o ceaşcă de apă. Ideal ar fi să ai o sticluţă cu recipient în care să pui soluţia. După ce ai clătit pasta de bicarbonat şi apă, aplică pe lungimea părul – NU pe scalp – soluţia cu apă şi oţet. Las-o să acţioneze un minut, apoi clăteşte bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!