Şerveţelele demachiante – pro şi contra

De Andreea Catrina, pe
Contrar aşteptărilor, şerveţelele demachiante au început să facă parte din rutina de beauty a multor femei. Concepute mai degrabă pentru momentele în care nu ai acces la toate produsele necesare unui ritual de demachiere ca la carte, şerveţelele demachiante au ajuns să fie însă folosite zilnic, chiar şi acasă, de către unele femei.

Din comoditate, sau poate din lipsă de timp, şerveţelele demachiante par a fi o soluţie eficientă. Dar, în ciuda faptului că sunt concepute special pentru procedeul de demachiere, exact aşa cum le spune şi numele, te-ai întrebat vreodată cât de bine este să le foloseşti în mod regulat… sau poate chiar zilnic?

Noi am încercat să aflăm răspunsul la această întrebare şi am făcut pentru tine chiar şi o listă cu argumente pro şi contra. Uite la ce concluzii am ajuns:

De ce e în regulă să foloseşti şerveţele demachiante ocazional

  • Pentru că sunt practice şi pot fi luate cu uşurinţă oriunde.
  • Pentru că sunt eficiente şi sigure, atâta timp cât foloseşti şerveţele de la un brand cunoscut, în care ai încredere.
  • Pentru că e mult mai bine să te demachiezi rapid, cu un şerveţel special conceput pentru acest proces, decât să te culci machiată.

De ce nu e în regulă să foloseşti şerveţele demachiante în fiecare zi

  • Pentru că şerveţelele demachiante nu pot înlocui un ritual corect de demachiere, care ar trebui să includă dischete demachiante din bumbac, loţiune demachiantă ori apă micelară.
  • Pentru că majoritatea şerveţelelor demachiante conţin alcool.
  • Pentru că şerveţelele demachiante conţin adesea şi alte substanţe chimice, care să cureţe machiajul. Aplicate zilnic, aceste substanţe pot afecta tenul, mai ales dacă ai pielea sensibilă.
  • Pentru că nimic nu poate înlocui spălatul pe faţă cu apă călduţă.

Foto: femeie care se demachiaza cu un servetel/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!