Scapă de mătreaţă cu ulei de ricin

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Vineri, 18 februarie 2022, 11:52
Toată lumea ştie că uleiul de ricin poate face minuni pentru păr, dar şi că acest tip de ulei este folosit în special pentru creşterea şi regenerarea genelor. Cu toate acestea, există ceva ce puţină lume ştie despre uleiul de ricin – mai exact, că este inamicul mătreţii!

Cum acţionează uleiul de ricin?

Unul dintre compuşii acestui tip de ulei, acidul ricinoleic, are proprietăţi antibacteriene şi antifungice. Astfel, uleiul de ricin este un tratament simplu, dar eficient, care ne poate ajuta să scăpăm de mătreaţă, dar şi să ne protejăm scalpul. În plus, datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega-3 şi Omega-9, acest ulei acţionează şi ca un protector al firului de păr, dar şi ca un produs de hidratare.

Totodată, mineralele şi aminoacizii transformă firul de păr de la rădăcină şi până la vârfuri, iar vitamina E înmoaie chiar şi cele mai întărite scuame de la nivelul scalpului.

Cum foloseşti uleiul de ricin pe păr?

Cel mai bine ar fi să îl amesteci cu puţin ulei de cocos, pentru a te asigura că tratamentul are şi un miros frumos. Apoi, încălzeşte uşor amestecul de uleiuri şi aplică-l pe toată lungimea părului, de la rădăcină, masând delicat scalpul. Acoperă-ţi părul cu un prosop, lasă tratamentul să acţioneze până la 15-20 de minute, iar la final spală-te ca de obicei.

Foto: femeie cu par frumos/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!