Look fresh după ce faci sport

De Georgiana Constantin, pe

Indiferent dacă alergi, sari pe arcuri la Kangoo Jumps sau mergi la ora de spinning, nu pleca de la sala de sport cu părul ciufulit şi machiajul întins! Ţi-am pregătit câteva trucuri rapide care te pot salva de problemele care afectează orice femeie activă.
Citeşte mai multe sfaturi ale exper]ilor (make-up artistul Mirela Vescan, hair-stylist-ul Sorin Stratulat şi medicul dermatolog Viviana Iordache) în revista Unica de mai.
Îţi faci duş imediat după oră, iar când te îmbraci, transpiri din nou.
Temperatura corpului creşte când facem efort fizic, iar transpiraţia este efectul rezultat când corpul încearcă să se echilibreze. Chiar şi după ce bătăile inimii şi respiraţia revin la normal, poate dura ceva timp până când corpul elimină toată căldura excesivă. Deci, fă antrenamentul cardio la început, şi nu la final. Dacă, spre final, te relaxezi făcând stretching , ce implică mai pu]in efort, te va ajuta să-ţi reglezi temperatura corpului. Apoi, bea apă rece şi fă un duş călduţ, urmat de unul rece, pentru că ajută la minimizarea transpira]iei.
Nu ai timp să aplici crema de corp după ce faci duş la sală.
Încearcă să faci duşuri foarte scurte, în special dacă nu ai timp de hidratare la final şi foloseşte săpunul cumpătat. Unul dintre păcatele mari, ce duc la deshidratarea pielii, este săpunirea excesivă. Foloseşte-l numai pe acele zone predispuse la odoare, transpiraţie şi bacterii, precum axilele şi spatele, şi mai puţin pe picioare şi bra]e, unde pielea e uscată. Sau foloseşte un gel de duş cremos, care hidratează în timp ce curăţă pielea.
Produsele de machiaj ţi se sparg în portfard.
Make-up bag -ul perfect trebuie să fie atât de generos încât să încapă în el produsele de retuş, pentru zi. Un portfard trebuie să fie de marimea unui plic poştal pentru scrisori clasic şi pentru a nu se ciocni şi sparge fardurile între ele, se pot adăuga cu rol de amortizor, câteva dischete din vată pentru retuş şi un pache]el cu şerve]ele fine din hârtie. Portfardul trebuie să fie dintr-un material natural, textil sau din piele, pentru a păstra, în timp, integritatea fardurilor. Diferen]ele de temperatureă, umezeală şi şocurile distrug fardurile, texturile naturale le protejează”, spune Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!