Ce ingrediente din produsele cosmetice te îmbătrânesc

De Sandra S., pe

Orice femeie ar vrea să-și păstreze pielea tânără cât mai multă vreme, iar pentru unele costurile nici nu contează. Din nefericire, unele produse care promit piele tânără conțin anumite ingrediente care acționează exact opus și îmbătrânesc derma timpuriu. Vezi de ce ingrediente din produsele cosmetice ar trebui să te ferești:
Ca să menții pielea tânără cât mai multă vreme trebuie s-o cureți mereu de celulele moarte, să îndepărtezi zilnic fardurile și cremele cu protecție solară și apoi să folosești alte creme hidratante care să te revigoreze.
Multe dintre aceste produse conțin emulsificatori, care sunt de fapt substanțe pe bază de săpun care unește uleiurile și ingredientele pe bază de apă din cremele tale preferate.
Chiar dacă rolul unui emulsificator este important și îți salvează timp – adică nu trebuie să amesteci tu produsul de fiecare dată ca să îl poți folosi – acesta rămâne pe piele de fiecare dată, după ce uleiurile au fost absorbite și apa s-a evaporat. Așadar, pe pielea ta rămâne un reziduu ca de săpun, care dăunează stratului protector al pielii tale și o face să se usuce.
Așadar, crema hidratantă preferată îți poate face mai mult rău decât bine dacă are în conținut ingrediente precum: emulsificator, ceară emulsificatoare, polisorbat, stearat, steareth, cetearyl sau ceteareth. Ca pielea ta să fie protejată în permanență, fii atentă la lista de ingrediente atunci când îți cumperi produse de beauty și evită-le pe cele cu multe chimicale.
Și parabenii sunt de evitat
Cu siguranță ai observat că și în reclamele anumitor produse este menționat că „nu conține parabeni”. Dar știi de ce ar trebui să-i eviți?
Parabenii sunt niște conservanți folosiți în compoziția produselor cosmetice pentru a crește durata de viață a acestora. În listele de ingrediente pot avea nume precum methylparaben, propylparaben, ethylparaben ori butylparaben.
Se pare că aceste ingrediente afectează sistemul hormonal și în mai multe rânduri au fost legate de tumori cancerigene în pacienții care sufereau de cancer de sân – biopsiile au arătat existența parabenilor în tumorile maligne.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!