Greşeli care îţi provoacă riduri înainte de vreme

De Diana Zagrean, pe

Vezi ce greşeli faci zilnic, care îţi produc riduri cu mult înainte de vreme. Învaţă să nu le repeţi, ca să te bucuri de un ten strălucitor şi neted mai mult timp.
 

Greşeli la care te aştepţi

Toată lumea ştie că, de la o vârstă, să stai la soare fără cremă cu factor de protecţie este o idee proastă.
La fel de nocive şi cauzatoare de riduri mai sunt lipsa somnului, consumul de alcool, toxinele în exces, fumatul, etc.

Greşeli la care nu te aştepţi

Faci riduri dacă mesteci gumă des

Specialiştii au ajuns la concluzia că mestecatul de gumă şi consumul băuturilor printr-un pai produce riduri. Mai exact, muşchii feţei se contractă regulat în acest fel, ceea ce creează riduri de expresie. În timp, ele rămân pe faţă şi se adâncesc, mai ales dacă sunt corelate cu alţi factori, cum ar fi fumatul sau consumul de băuturi alcoolice.

Faci riduri dacă ai biroul la fereastră

Puţine femei se gândesc la expunerea solară atunci când stau toată ziua la birou. Dacă ai biroul la fereastră şi soarele este puternic, razele ultraviolete şi infraroşii ajung la tine, chiar şi prin geam.

Faci riduri dacă dormi cu faţa în jos

Un alt aspect la care multe femei nu se gândesc este că pielea de pe faţă se ridează şi în somn. Dacă obişnuieşti să dormi cu faţa pe pernă, sau cu faţa în jos în general, tenul îţi este expus la frecare, la cute şi îmbâcsirea porilor. În timp, aceşti factori duc la apariţia ridurilor pe frunte şi obraji.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!