Dr. Dana Miricioiu: „Trei reguli esenţiale pentru un ten frumos, fără coşuri şi pete. Tu le respecţi?”

De Dr. Dana Miricioiu pe

Cu câteva săptămâni înainte de concediu, multe dintre pacientele mele s-au pregătit pentru a avea o vacanţă frumoasă! Şi-au estompat ridurile, şi-au hidratat faţa şi buzele, au avut un pic grijă de celulită şi vergeturi, ba chiar au apelat la exfolieri controlate de laser pentru a avea o piele mult mai strălucitoare, care să vibreze de sănătate!

Reguli de frumuseţe pentru ten

Altele, au preferat ca răsfăţul pe care îl acorda propriei persoane sa il amane dupa terminarea vacantei. Atunci când, afectată de expunerea la soare, pielea trebuie la fel de bine îngrijită. Poate chiar mai bine!

Sperând că aţi avut grijă să nu uitaţi niciun moment de factorul de protecţie solar şi că nu v-aţi ars pielea prin expuneri necontrolate la soare, vin in sprijinul vostru şi vă recomand anumite tratamente şi intervenţii, care vă redau strălucirea şi sănătatea pielii. Nu uitati nici de cremele hidratante, de serumurile de faţă şi de ochi! Ele asigură un efect protector la nivelul pielii. Eficacitatea multor astfel de creme este însă mult sub cea care vă este prezentată. De ce? Pentru că absorbţia lor în derm este de aproximativ 10%. Aşadar…ce facem şi cum ne pregătim pielea pentru începutul toamnei?
Dr. Dana Miricioiu: „Trei reguli esenţiale pentru un ten frumos, fără coşuri şi pete. Tu le respecţi?”

1. Exfolierea este pe primul plan! O piele bronzată, este o piele afectată! Chiar dacă nuaţa arămie a diminuat în intensitate, celulele nu se vor descuama aşa cum ar trebui, metabolismul lor fiind afectat de UV. Pielea va fi sufocatp de celulele care au pierdut ritmul lor normal de descuamare şi vor întreţine melasma, acneea şi cuperoza. În acelaşi timp, aspectul tenului va fi unul tern, fără pic de strălucire şi prospeţime. Cum exfoliem corect pielea? Chirurgii plasticieni şi dermatologii au ajuns la concluzia că scruburile folosite atât de frecvent sunt chiar dăunătoare! Şi asta pentru că particulele acelea care antrenează desprinderea celulelor, oricat de fine ar fi, vor provoca în timp rănirea pielii şi ridarea ei premature! Este valabil şi în cazul dermabraziei. Ca să nu vorbim de peelingurile chimice. Este adevărat că toate aceste tratamente sunt mai ieftine, însă care este beneficiul? Peelingul laser este un peeling sănătos! În acelasi timp, cu o exfoliere controlată a pielii, acesta este un adevărat regenerator al tegumentului! Peelingurile laser sunt de diferite adâncimi şi se asociază şi cu alte intervenţii laser. Până şi cel mai superficial laser are un efect spectaculos!

2. Hidrataţi-vă corect pielea! Nu renuntaţi nici la creme si nici la apă plată pe care să o beţi zilnic în cantitate de 1,5-2 litri! Ce ne facem însă cu pielea peste care au trecut nişte ani, sau cu cea care a tot fost expusa noxelor şi ultravioletelor? Aceasta este o piele degradată, lipsită de constituenţii care o făceau elastică , tonică şi fermă. Nu avem drept soluţie decât să îi redăm substanţele care au dispărut! Ştiţi plantele pe care, oricât le-am uda, apa curge foarte repede prin pământul de la rădăcina lor, din cauza faptului că acel pământ nu mai e bun şi trebuie completat cu unul nou şi de calitate? Aşa se întâmplă şi în cazul pielii!
CITIŢI CONTINUAREA PE BLOGUL DANEI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro