Cum să obții bucle fără ondulator

De Diana Zagrean pe
Dacă nu ai bucle naturale, nu înseamnă că nu poți să le obții fără ondulator. Vezi câteva idei practice pentru un păr cu onduleuri cu aspect natural.

Ce fel de perie să folosești pentru bucle naturale

Periile cu păr de porc sunt cele mai bune pentru că distribuie sebumul de la scalp spre vârfuri.

Sebumul natural este cel mai bun balsam de păr și tratament anti electrizare, deoarece este produs chiar de organismul tău. Multă lume a ajuns să creadă că sebumul este rău și nociv pentru piele, din cauza articolelor despre excesul de sebum și părul gras. Ceea ce se scapă din vedere este că rolul sebumului este tocmai de a menține gradul de hidratare al firelor de păr și de a evita uscarea excesivă și ruperea acestuia.

Deși periile din păr de porc sunt mai scumpe, ele rezistă foarte mult timp și sunt o investiție pe termen foarte lung.

Periile din amestec de nailon și păr natural sunt cele mai bune pentru un periaj de întreținere, deoarece firele din plastic ajută la descurcare, în timp ce firele din păr de porc distribuie egal sebumul pe toată lungimea firului.

Vezi mai jos un tutorial despre cum să folosești corect o perie din păr de porc pentru a distribui sebumul uniform și a avea un păr sănătos, cu volum mult.

Păr ondulat dar bucle nedefinite? Încearcă sarea amară

Poate că nu ai părul fin și drept, ci doar ai nevoie de o accentuare a buclelor naturale. Sarea de mare are mereu efecte minunate asupra părului tău și sigur oftezi în fiecare an după părul superb pe care îl aveai în vacanță, la mare.

Sarea accentuează buclele naturale în cazul părului ușor ondulat și deschide nuanțele, astfel încât ai șuvițe mai deschise fără să mergi la coafor.

Sarea amară este și mai recomandată pentru bucle bine definite, fără tratamente la cald.

Amestecă 1 ceașcă de apă călduță și 2 linguri cu vârf de sare amară, până la dizolvare. Pune lichidul într-o sticlă cu atomizor și pulverizează pe părul curat și uscat. Podoaba capilară va căpăta volum instant și eventualele bucle se vor accentua, exact ca atunci când ești la mare.

Vezi și cum să faci bucle cu o șosetă   femeie face bucle cu peria

Cum să obții bucle fără ondulator

Există multe metode de a căpăta bucle fără ondulatoare, bigudiuri electrice, sau permanent la salon. Cea mai simplă este să-ți prinzi părul încă ud după spălare într-o bentiță, coadă împletită, sau coc și să-l lași să se usuce natural. Efectul de bucle naturale va fi accentuat de faptul că nu sunt complet echilibrate și nu arată ca și cum ar fi fost ondulate bucată cu bucată, ca în cazul bigudiurilor sau al ondulatorului electric.

Cum faci să ai bucle naturale pe părul scurt

Dacă ai părul mediu sau scurt, buclele naturale sunt mai greu de obținut. Cu toate acestea, există o metodă fără tratament termic care dă rezultate excepționale, fără efort sau mult timp pierdut. Vezi mai jos un tutorial de bucle fără ondulator, pentru păr mediu sau scurt, cu o bentiță sau elastic mai larg de păr.

Vezi un tutorial video mai jos în care poți învăța să-ți faci bucle naturale fără ondulator, fără uscător, fără bigudiuri și fără produse de styling.

Dacă vrei să-ți faci bucle din perie, nu ai nevoie de multe ustensile. Vezi ce fel de onsuleuri poți să-ți faci singură acasă, cu un aspect cât mai natural.

Sursa foto femeie bucle fără ondulator, femeie bucle cu peria: Shutterstock

 

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica