Cum faci parfumul să dureze mai mult

De Unica.ro, pe

Chiar dacă nu îţi permiţi un parfum scump, îl poţi face să dureze mai mult cu ajutprul câtorva trucuri simple. Iată despre ce e vorba!

1. Cum păstrezi parfumul

Prima regulă este să păstrezi parfumul astfel încât să-şi păstreze calităţile cât mai mult timp. Substanţele parfumate se degradează din cauza luminii şi căldurii chiar înainte să deschizi sticla. Mirosul se schimbă, iar pielea ta poate reacţiona urât. Ca să eviţi aceste probleme, ţine parfumul în locuri răcoroase, uscate şi întunecate. În niciun caz nu trebuie ţinut în baie!

2. Alte produse, acelaşi miros

Ca să dureze mai mult, foloseşte şi alte produse cu acelaţi miros ca şi parfumul: gel de duş, cremă de corp, pudră de talc, deodorant, etc.

3. Cantitatea de parfum potrivită pielii tale

Mirosul unui parfum poate ţine mai mult sau mai puţin, în funcţie de tipul pielii tale. Orice parfum conţine o bază alcoolică, ce se evaporă mai repede de pe pielea uscată decât de pe pielea grasă. Deci dacă ai pielea uscată trebuie să aplici mai mult parfum. De asemenea, ia putea să aplici o loţiune grasă înaintea parfumului.

4. Unde aplici parfumul

Ca să reziste mai mult, parfumul se aplică în acele zone unde îţi simţi pulsul mai puternic: în spatele urechilor, pe tâmple, pe închietura mâinii, pe spatele genunghilor, între sâni. Distribuie-l uniform din cap până în picioare – deci nu neglija spatele genunchilor – dar ai grijă să nu aplici prea mult. De asemenea, îţi poţi pune puţin parfum şi în păr, dar fără să atingi scalpul.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!