Cum să te dai corect cu deodorant

De Diana Zagrean, pe

Află cum să te dai corect cu deodorant, indiferent dacă preferi un spray, un deodorant solid sau roll-on.
 

Când te dai cu deodorant

Unele studii recente spun că trebuie să aplici deodorantul dimineaţa, înainte să pleci de acasă, pentr a lăsa timp pileii să respire peste noapte.
Pe de altă parte, există studii care insistă că cel mai bun moment pentru aplicarea unui antiperspirant este seara, după duş, pe pielea curată, pentru a lăsa timp de acţiune susbtanţelor care reduc transpiraţia.
În plus, se pare că este foarte important ca pielea să fie uscată atunci când aplici deodorant, deoarece imediat după duş, porii sunt deschişi şi pielea este umedă, ceea ce face ca aluminiul şi alte substanţe din antiperspirante să nu apuce să intre cum trebuie în piele, pentru a te feri de mirosuri neplăcute şi transpiraţie.

Cum aplici un deodorant solid

Pentru a aplica corect un deodorant solid, cel mai bine este să nu exagerezi cu stratul de substanţă întinsă pe piele. Între una şi patru aplicaări repetate în sus şi în jos ar trebui să fie de ajuns pentru o persoană normală.
Un strat prea gros pătează hainele, sufocă porii şi nu ajută deloc la menţinerea unui miros corporal plăcut.

Cum aplici un deodorant roll-on

În cazul deodorantelor de tip roll-on, aplicarea nu trebuie să depăşească o rotire a bilei din interior. Fluidul antiperspirant trebuie să poată intra în piele, fără să curgă în afara zonei axilei.

Cum şi cât deodorant spray să aplici

Multă lume încă nu ştie să aplice corect un deodorant spray. În primul rând, jetul trebuie îndreptat spre pielea de la subraţ, nu pe haine, nu pe restul corpului.
Apoi, nu trebuie să uitaţi să agitaţi puţin flaconul înainte de aplicare, pentru a amesteca substanţele active, talcul şi orice altceva mai conţine antiperspirantul respectiv.
Ţineţi tubul la circa 15 centimetri de pielea de la axilă şi aplicaţi uns trat uniform de substanţă. Nu ţineţi jetul prea aproape de piele, sau riscaţi iritaţii.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!