Cosmetică: Ritualuri parfumate

De Libertatea pentru femei pe

Florile au un parfum deosebit, gingaş, dar şi proprietăţi remarcabile pentru îngrijirea frumuseţii pielii şi a părului. Descoperă acţiunea fiecăreia dintre ele şi bucură-te de ceea ce ţi se potriveşte.

TRANDAFIRUL protejează pielea sensibilă

Uleiul de trandafiri este destul de des folosit în cosmetica naturistă, fiind recomandat atât pentru ten, cât şi pentru corp. Trandafirul hrăneşte intens şi este potrivit pentru toate tipurile de piele, în special pentru cea uscată şi sensibilă. Nu este alergenic, aşadar nu provoacă iritaţii sau eczeme, conţine vitamina C (un puternic antioxidant) şi protejează pielea. Poţi folosi şi apa de trandafiri, care are efect antiseptic, hrăneşte şi calmează pielea.

ALBĂSTRELELE, eficiente în zona ochilor

Principalele proprietăţi ale florilor de albăstrele sunt de calmare şi de revigorare, având un efect deosebit, mai ales în zona din jurul ochilor. De asemenea, apa florală de albăstrele atenuează cearcănele, dar poate fi utilizată şi ca loţiune tonică şi de curăţare a feţei, inclusiv de persoanele cu pielea iritată.

IASOMIA, ideală pentru tenul gras

Floarea de iasomie are un parfum deosebit şi deţine proprietăţi terapeutice remarcabile, motiv pentru care este un ingredient folosit în produsele şi remediile cosmetice. Ajută la întreţinerea tenului şi a părului, iar datorită efectului său de reglare a cantităţii de sebum secretată de piele, iasomia este foarte bună mai ales pentru tenurile cu tendinţă de îngrăşare sau cu acnee.

LEVĂNŢICA hidratează

Multe dintre loţiunile şi cremele de pe piaţă conţin levănţică, pentru că are un foarte bun efect hidratant. În acelaşi timp, poţi adăuga câteva picături de ulei de levănţică în crema ta de faţă şi vei avea un ten şi mai frumos.

CRINUL calmează tenul

Uleiul de flori de crin este folosit pentru proprietăţile protectoare şi calmante, mai ales în cazul tenurilor iritate sau sensibile. Totodată, este un excelent regenerant, recomandat inclusiv pentru tenurile mature, şi este foarte apreciat pentru capacitatea de redare a strălucirii pielii şi de eliminare a petelor. Pielea va fi albă şi luminoasă.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro