Cosmetica naturală: Mai frumoasă… peste noapte

De Libertatea pentru femei, pe

Că noaptea poate fi un sfetnic bun, ştiai deja. Ceea ce probabil nu ştiai este că tot noaptea poate fi aliatul frumuseţii tale. Iată patru tratamente naturiste simple, care acţionează de minune în timp ce te odihneşti.

1. Ten curat şi întinerit

Indiferent de vârstă, poţi avea un ten luminos. Pune un pliculeţ de ceai verde într-o ceşcuţă cu apă fierbinte, amestecă ceaiul cu pulpă de aloe vera pasată şi întinde-ţi compoziţia pe faţă, insistând în zonele cu riduri pronunţate. Poţi folosi şi gel de aloe vera, pe care îl găseşti în farmacii sau la magazinele cu produse naturiste. Lasă-l să acţioneze peste noapte şi dimineaţa clăteşte cu multă apă. Pentru un ten mai hidratat, poţi încerca masca cu două linguriţe de miere amestecate cu un gălbenuş de ou. Iar dacă te deranjează şi unele mici coşuri, înainte de culcare, aplică pastă de dinţi mentolată în locurile cu probleme.

2. Gene şi sprâncene strălucitoare

Mai mult ca sigur ai auzit că uleiul de ricin poate face minuni pentru genele tale. Ceea ce poate nu ştiai este că regenerează la fel bine şi sprâncenele. Seara, după curăţarea tenului şi demachierea ochilor, aplică ulei de ricin la rădăcinile firelor de păr. Foloseşte o mică pensulă sau un beţişor igienic. Dacă repeţi acest tratament zilnic, în scurt timp ochii tăi vor fi mult mai conturaţi, datorită genelor şi sprâncenelor ce vor deveni mai dese şi mai strălucitoare.

3. Păr viguros

O mască folosită cu succes în cazul persoanelor care au părul degradat este cea cu ulei de măsline. Se iau câteva linguri de ulei extravirgin, la temperatura camerei, şi se aplică pe păr de la rădăcini până la vârfuri. Se masează foarte bine, se pune pe cap o cască de duş şi se lasă să acţioneze o noapte întreagă, deoarece are efect de reparare în profunzime. Dimineaţa, spală-ţi părul cum o faci în mod obişnuit. De asemenea, poţi încerca o mască preparată dintr-un fruct de avocado pasat, peste care adaugi câteva linguri de ulei de măsline şi procedezi la fel ca în descrierea de mai sus.

4. Călcâie fine

După o vară în care călcâiele tale au fost expuse la soare, praf şi nisip, a venit vremea să le acorzi o îngrijire mai atentă. Pentru a nu avea tălpile uscate şi crăpate, ţine-ţi picioarele în apă caldă înainte de culcare, timp de 10 minute. Îndepărtează pielea moartă de pe călcâie cu o piatră ponce şi aplică apoi o cremă grasă. Încalţă-te, pe timpul nopţii, cu o pereche de şosete şi vei constata foarte repede efectele benefice ale acestui tratament.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!