Cel mai bun ulei antivergeturi

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Joi, 17 iunie 2021, 15:36
Puţin cunoscut de publicul larg, uleiul din seminţe de cânepă este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru piele. Caracterizat drept un ulei uscat, uleiul de cânepă vindecă problemele pielii, calmează iritaţiile şi hrăneşte în profunzime.

Pentru a beneficia de toate proprietăţile acestui tip de ulei este esenţial ca produsul să fie cât mai pur, presat la rece şi nerafinat. Uleiul rafinat îşi pierde proprietăţile vindecătoare. Spuneam despre uleiul de cânepă că este un ulei uscat. Acest lucru înseamnă că se absoarbe foarte repede în piele, iar în urma lui nu rămâne nicio peliculă uleioasă.

Bogat în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi 6, dar şi în vitamine şi minerale, uleiul de cânepă nu doar că previne în mod eficient apariţia vergeturilor, dar le şi tratează pe cele noi apărute. Folosit timp de minim opt săptămâni, cel puţin o dată pe zi, printr-un masaj delicat al zonelor afectate, uleiul de canepa poate minimaliza aspectul inestetic al vergeturilor. De altfel, este unul dintre puţinele tratamente naturale antivergeturi, în sensul că vindecă leziunile existente, nu ajută doar la prevenire.

Uleiul de cânepă bio, nerafinat, se poate găsi în magazinele naturiste şi costă aproximativ 40 lei/ 250 ml.

Foto: femeie zambitoare/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!