Ce șampon să folosești în funcție de tipul părului tău

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2022, 16:11
Alegerea corectă a șamponului de păr nu e chiar treabă simplă! Iată ce ne sfătuiesc hairstiliștii!

Citește și: Trend alert: se poartă părul roz!

Ai grijă cum îți alegi șamponul

Hairstiliștii te sfătuiesc să acorzi atenție tipului de șampon cu care alegi să îți speli părul. Dacă ai părul uscat, alege unul destinat acestui tip de păr și nu folosi unul pentru scalpuri cu tendință de îngrășare sau păr gras.

Alte detalii importante de care să ții cont atunci când îți alegi șamponul sunt: frecvența cu care te speli pe păr, culoarea părului, tipul de vopsea, gradul de strălucire al nuanței pe care o porți.

Ce șampon să folosesc dacă am părul normal?

„Dacă ai șansa și norocul unui păr normal, fără probleme prea mari, a unui păr care nu a luat contact cu vopseaua“, recomandă Arabella Zadic, stilist Wella Professionals, „folosește un șampon blând, bazic“. Dacă ai obiceiul să îți speli părul zilnic, atunci opteză pentru o formulă de șampon cât mai ușoară și blândă, care să pastreze volumul natural al părului.

Cât de des schimb șamponul?

Există șampoane pentru utilizarea frecventă, însă folosește doar o cantitate foarte mică de produs, cam cât o nucă. Dacă nu știi să identifici produsul care ți se potrivește, cere sfatul hairstilistilui tău. Totuși, e preferabil să alternezi două șampoane în locul unuia  singur. Altfel, riscul ca scalpul și firul de păr să se obișnuiască cu produsul este prea mare. Dacă ai părul fin, obosit și uscat, atunci e mai ușor. „Folosește alternativ un șampon pentru păr fin și un șampon pentru păr uscat“, spune Arabella Zadic, stilist Wella Professionals.

Ce șampon să folosești în funcție de tipul părului tău

Gama Enrich de la Wella Proffessionals, de la 50 lei fiecare

Șampon Elseve Argilă Extraordinară, 16,80 lei, L’Oréal Paris

Șampon cu ulei de argan, 44 lei, Dr. Organic, în farmaciile Sensiblu

Șampon din gama Aura Botanica, cu ulei de cocos Samoan, 93 lei, Kérastase

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!