Știai cât de sănătos este aloe vera? Află cum ce tratamente naturale îți poți face cu aloe vera, pentru păr și piele sănătoase și frumoase!
Aloe vera este folosit în multe tratamente pentru piele, în cazul afecțiunilor precum eczeme, psoriazis și prurit, dar la fel de bine pot trata ciupiturile de insecte și alte reacții alergice, datorită proprietăților sale anti-alergice. Dacă vrei să calmezi mâncărimile, folosește un gel cu aloe vera cât mai natural.
Planta este folosită și în tratamentele anti-acneice, deoarece calmează pielea înroșită și reduce inflamația mult. De asemenea, dacă folosești zilnic o cremă cu aloe vera, poți preveni apariția coșurilor sau pentru tratarea celor apărute deja.
Una dintre cele mai hidratante substanțe pe care le poți folosi pentru ten și corp este aloe vera. Mai mult, acesta redă în timp și elasticitatea pielii, astfel că încetinește și procesul de îmbătrânire.
Împotriva căderii părului
Încă din vremea Egiptului Antic, aloe vera a fost folosit în tratamentele anti-căderea părului. Este bun deoarece conține enzime ce promovează și creșterea părului. Un șampon cu aloe vera poate fi o soluție bună în cazul dermatitelor seboreice sau pur și simplu în cazul mătreții, pentru că reface pH-ul natural al scalpului.
Un tratament pentru o perioadă scurtă de timp cu aloe vera este foarte bun pentru părul foarte uscat, pentru că substanța îi redă strălucirea și hidratează intens firele de păr.
Îndepărtează sebumul delicat, fără să îți usuce scalpul sau părul și îți poți face un amestec chiar la tine acasă: o parte suc de aloe vera (natural, fără îndulcitori sau alte substanțe) și o parte zeamă de lămâie. Clătește-ți părul cu acest amestec, după șamponare.
Principiile active din aloe vera se găsesc pe piață în geluri, creme, unguente, șampoane, pulberi, latex, suc, pastile (de exemplu, cărbunele medicinal cu aloe vera) și pot apărea chiar și în produse de igienă, cum ar fi șervețelele umede.
În cazul administrării externe, efectele secundare pot fi reacțiile alergice la antrachinone. La persoanele sensibile, zona poate să se înroșească și să dea senzații de arsură sau usturime.
La administrarea internă, gelul de aloe poate să aibă efecte adverse precum crampe, diaree, urină de culoare roșie sau înrăutățire a constipației. Efectul laxativ al antrachinonelor poate duce la dezechilibre electrolitice (nivel mic de potasiu), iar gradul de absorbție a substanțelor din medicamentele luate oral va scădea.
Știai că Aloe Vera este originară din Insula Socotra, denumită şi insula extraterestră? Află cele mai interesante curiozitati despre plante.
Foto: Shutterstock
Află cât de bine te potrivești cu partenerul tău!