5 greșeli pe care le faci când te demachiezi

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Marți, 05 aprilie 2022, 14:35

Demachierea este o etapă foarte importantă în ritualul tău de îngrijire. Pe parcursul zilei, tenul acumulează impurități din mediul înconjurător, iar noaptea acesta se încarcă cu celule moarte și sebum care pot bloca porii. Iată 5 greșeli pe care le faci când te demachiezi:

Citește și: 6 creme eficiente pentru ochi.

    • Nu folosi săpunul pentru a te demachia pe față. Este total greșit, deoarece săpunul are un pH crescut. Adică el favorizează uscarea și deshidratarea tenului. De aceea, multe persoane se plâng că tenul „strânge“ după demachiere.

CONȚINUT VIDEO UNICA

  • Folosește loțiune tonică. Loțiunea tonică este la fel de importantă ca demachiantul. Fără loțiune tonică, porii pot rămâne blocați de demachiant și crema nu poate fi absorbită în profunzime. De asemenea, tonicul readuce pH-ul pielii la 5,5. Și acest lucru menține pielea sănătoasă.
  • Optează pentru un demachiant special. Pentru zona ochilor și a buzelor, mai ales când adopți un machiaj elaborat, este necesar un demachiant special care să fie blând, să nu irite ochii și să poată fi folosit și în cazul persoanelor care poartă lentile de contact sau extensii de gene.
  • O alta greșeală pe care unele dintre noi o facem este modul agresiv în care ne demachiem. Este important ca atunci când ne demachiem să folosim mișcări delicate și ascendente. Zona ochilor trebuie curățată cu blândețe, în felul acesta nu stimulăm formarea ridurilor sau pierderea elasticității pielii.
  • Alege un demachiant potrivit tipului tău de ten. În ziua de azi există demachiante speciale pentru fiecare tip de ten, sub formă de gel sau de spumă. Acestea nu doar că nu deshidratează pielea, dar conțin și ingrediente care îngrijesc tenul în timpul demachierii.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!