Detectivul Sherlock Holmes, înfrânt de Motanul Încălţat

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cel mai inteligent detectiv l-a înfruntat fără probleme pe duşmanul Moriarty, dar a fost răpus de singurii inamici incontrolabili – „Motanul Încălţat şi Tom Cruise din „Misiune Imposibilă”, în speţă concurenţa.
Lansat cu o săptămână mai devreme faţă de primul Sherlock Holmes din 2009 (scos în cinematografe de Crăciun), cea de-a doua peliculă nu a atras decât puţin peste jumătate din suma încasată de antecesorului său, în condiţiile în care cinematografele americane se confruntă cu cea mai scăzută prezenţă a cinefililor din ultimii 16 ani, notează Associated Press.

Astfel, dacă în urmă cu doi ani, detectivul a trezit curiozitatea cinefililor care au cheltuit nu mai puţin de 62,3 milioane de dolari numai în sălile americane, în plină criză economică, weekend-ul acesta, interesul pentru detectivul Sherlock a scăzut la 40 de mil. de dolari, însă nu din considerente financiare.

Adversarul de temut al lui „Sherlock Holmes” se pare că nu este criza financiară pe care şi amatorii de pop-corn la cinema ar trebui să o resimtă, ci Ethan Hunt, spionul imbatabil interpretat de acelaşi neobosit Tom Cruise în „Misiune Imposibilă„.
Detectivul Sherlock Holmes, înfrânt de Motanul Încălţat

„Protocolul Fantomă”, cel de-al patrulea film din renumita franciză, s-a bucurat de încasări cu 80% mai mari decât „Sherlock Holmes”, cu încasări în valoare de 68,2 milioane de dolari la nivel mondial, în timp ce al doilea, numai 14,7 mil. dolari în cinematografele din toată lumea.

Detectivul inteligent a fost întrecut şi de „Motanul Încălţat”, animaţia produsă de DreamWorks SKG, care a atras vânzări de peste 30 de mil. de dolari din bilete.
Detectivul Sherlock Holmes, înfrânt de Motanul Încălţat

Estimările studioul Warner Bros. Pictures sunt puse totuşi pe seama unei perioade inoportune pentru lansarea unei premiere – săptămâna dinaintea sărbătorilor, când toată lumea este în goana după cumpărături -, şi apreciază că pelicula „va câştiga terenul pierdut pe parcursul sărbătorilor”.   

Dar Sherlock pierde teren în afara cinematografelor americane, unde nu a produs mai puţin de 15 mil. de dolari, fiind astfel pe locul trei în clasamentul internaţional. Pelicula rămâne totuşi pe primul loc în box-office-ul american, ceea ce arată că şi preferinţele cinefililor sunt diferite. De altfel, Motanul Încălţat se află în a 8-a săptămână de rulare la cinematografele din Statele Unite, aici fiind lansat pe 30 octombrie.

Iată mai jos situaţia încasărilor celor mai noi premiere din cinematografe, atât în SUA, cât şi în sălile din întreaga lume.

1. „Mission: Impossible – Ghost Protocol” 68.2 mil. dolari – în lume şi 13 mil. dolari în SUA (locul 3)

2. „Puss in Boots” 30,4 mil. dolari  – în lume şi 465 mii dolari în SUA (locul 17)    

3. „Sherlock Holmes: A Game Of Shadows” 14,7 mil. dolari – în lume şi 40 mil. în SUA (locul 1)

4. „Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked” 14,5 mil. dolari – în lume şi 23,5 mil. în SUA (locul 2)

5. „Arthur Christmas” 9,7 mil. dolari – în lume şi 3.6 mil. dolari în SUA (locul 9)
Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!