Top 5 aparate foto pentru vacanţa ta

De Nicoleta Galeteanu pe

Este mic, portabil, lesne de utilizat, rezistent la apă şi mai nou, oferă senzaţii 3D. Absolut necesar în vacanţă, pentru mulţi dintre noi, pasionaţi sau doar amatori de fotografie…
… aparatul foto este că periuţa de dinţi pe care o aşezăm prima în bagaje.
 
Dacă vara trecută nu ai făcut suficiente fotografii, nu ai captat toate momentele importante sau aparatul te-a „lăsat cu ochii-n soare”, anul acesta poţi să filmezi 3D, să faci poze sub apă şi să înregistrezi stereo concertele de pe plajă, oferind amintirilor importanţa pe care o merită.

Aparate de fotografiat ideale pentru femei

Pentru cei care vor să testeze propriul spirit artistic şi să completeze albumul de familie, am găsit cele mai noi şi performante camere de fotografiat, care să îţi revitalizeze ori de câte ori doreşti amintirile din vacanţele care se apropie.Fotografii la 10 metri adâncime

Subacvatice până la 10 metri, rezistente la şoc de la 2 metri şi la îngheţ până la -10 grade celsiu, Olympus Aµ TOUGH-8010 şi Aµ TOUGH-6020 sunt cele mai recente apariţii din seria ultra durabilă a japonezilor de la Olympus. 
 
Proiectate să treacă cele mai extreme teste, acestea vor continuă să înregistreze imagini şi filme HD extraordinare, chiar dacă le scapi din mână sau le foloseşti în condiţii extreme, în apă sau la temperaturi foarte scăzute. 
 
Cu o cameră de 14 Megapixeli, aparatele stochează şi mai multe imagini, datorită memoriei interne de până la 2GB.
 
Zoom-ul optic panoramic 5x îţi aduce mai aproape locul acţiunii, iar funcţia incorporată de Stabilizare Duală a Imaginii vine în ajutor în situaţiile în care cadrele se succed cu rapiditate. 
 
Cea mai uşoară cameră foto
     
Cel mai recent model de cameră foto, lansat de curând şi în România, Olympus E-PL1 este un model retro, conceput aproape special pentru femei.
 
Noul model din renumita serie Pen (stilou) are dimensiuni şi greutate mult reduse, aşa că se pliază perfect în bagajul de mână, lângă ochelarii de soare şi crema de bronzat.  

Cu un concept nou, adaptat la afinităţile tehnologice moderne, camera foto oferă posibilităţi virtuale nelimitate, aşa încât, dacă îţi doreşti să ai în faţa ochilor imagini în variantă tridimensională, cu Olympus E-PL1 poţi face înregistrări video HD.

Pen E-PL1 are funcţii automate, editare foto din mers, iar pentru filmare are o serie de filtre noi care pot fi aplicate din start.  
 
Iar dacă ţi-ai dorit să poţi face filmuleţe şi poze sub apă fără să deteriorezi aparatul foto, cu noul model Pen, poţi să imortalizezi peştii, meduzele şi alte vietăţi din Marea Neagră, camera fiind dotată cu o carcasă subacvatica. În plus, camera foto are pentru prima dată bliţ încorporat.  

Cyber-Shot te surprinde când râzi
    
Cu siguranţă, Sony te va ajută să creezi fotografii inovative şi să înregistrezi clipele unice pe care le vei păstra pentru totdeauna.
 
Lansate încă de anul trecut pe piaţă românească, cele două modele de camere foto Cyber-Shot, W210 şi W220, dispun de funcţii inteligente.  
 
Nu este nevoie să apeşi de fiecare dată pe buton pentru a surprinde cele mai vesele momente, pentru că aparatele dispun de funcţia de fotografiere „SmileShutter„.  
 
Astfel, aparatul se declanşează automat ori de câte ori cineva zâmbeşte. Ambele modele beneficiază de stabilizator de imagine SteadyShot, iar sensibilitatea crescută a ISO 3200 reduce tremurul camerei.
 
La rândul lor, cele două camere Sony dispun de funcţia PhotoTV HD, ceea ce înseamnă imagini şi mai reale, şi mai viu colorate.  
 
În plus, aparatul poate să recunoască scena, cu ajutorul unui nou model de kit GPS, care identifică locaţia în care faci fotografiile, oferind informaţii geografice. Fotografiile pot fi ulterior vizualizate cu aplicaţia Google Earth şi încărcate pe site.
 
Cele două camere au rezoluţie de 12,1 megapixeli şi zoom optic 4x.

Cel mai subţire aparat foto din lume

Cu câteva suprize a venit în această primăvară şi japonezii de la Nikon, care au creat nu mai puţin de 7 noi modele de camere foto digitale, disponibile în gama Nikon Coolpix. Aşa că, în funcţie de nevoi şi preferinţe, ai de unde să îţi alegi aparatul perfect. 
 
Dintre toate însă, modelul Coolpix S8000 iese în evidenţă, fiind chiar o premieră mondială. Este cel mai subţire apărat foto compact din lume cu zoom 10X şi obiectiv cu unghi larg.  
 
Are o rezoluţie de 14,2MP, focalizare automată foarte rapidă şi patru funcţii diferite de stabilizare a imaginii. Cu el poţi face fotografii clare în condiţii de iluminare redusă, precum şi posibilitatea de a filma în format HD 720p, cu sunet stereo.
 
Are ecran de 3 inci şi o rezoluţie incredibilă de 921.000 de puncte.
     
Un aparat stilat, într-o culoare care să atragă atenţia, un zoom subţire care să încapă în buzunar sau un aparat super-zoom cu posibilitatea de filmare Full HD.

Tot de la Nikon, îţi recomandăm cel mai şic aparat foto, Coolpix S3000, creat expres pentru cei care doresc ceva stilat.  

Are zoom de 4X, obiectiv wide de 28mm, 12MP şi patru funcţii de stabilizare a imaginii. Este foarte uşor de utilizat şi frumos colorat, fiind disponibil în opt culori, de la roz, roşu şi până la gri metalizat sau negru.  
 
Din portofoliul de produse Canon, ne-am hotărât, evident, la ultimul model de cameră, PowerShot SX120 IS, cu noi funcţii ce permit utilizarea facilă a aparatului.
 
Noua cameră foto este dotată cu un zoom optic 10x, iar procesorul DIGIC 4 rezolvă foarte uşor condiţiile de iluminare sunt dificile, în timp ce funcţia i-Contrast te va ajuta să faci fotografii fără pete de lumina sau umbre bizare.  
 
Modelul vine, în plus, cu o noua tehnologie. DIGIC 4 Face Detection recunoaşte până la 35 feţe într-o scenă şi ajustează automat setările de focus, corectând astfel apariţia efectului de „Red-Eye” (ochi roşii).
 
Aparatul o să-ţi placă la nebunie dacă obişnuieşti să faci autoportrete, dispunând de funcţia „Face Self-Timer„.
 
Foto: PR

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis