La ce ştranduri poţi merge în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Soare, plajă, umbreluţe şi şezlonguri. Este refugiul ideal dacă înfrunţi vremea dogoritoare în citadela noastră încercată de coduri galbene de caniculă şi gaze de eşapament.
Pentru cei care nu au timp să ajungă pe plaje mai exotice şi nici răbdare, pentru litoralul nostru, ştrandurile pot fi o opţiune şi la îndemână şi mai ieftină pentru un weekend petrecut în Bucureşti.

Aşadar, indiferent de zona în care locuieşti, poţi alege unul dintre ştrandurile amplasate în toate colţurile oraşului.

Ştrandul Dâmboviţa

Pe Şoseaua Virtuţii, găseşti ştrandul Dâmboviţa (Ciurel) deschis permanent, care deschide, de altfel, şi sezonul de scăldat în Bucureşti.

Este modernizat recent şi dispune de cinci bazine de înot, dintre care trei sunt pentru adulţi. Copiii au şi ei rezervate două bazine, precum şi spaţii de joacă, terenuri de sport (fotbal, tenis de masă şi câmp). Plaja este cu nisip, ca să te simţi la mare, şezlonguri şi umbreluţe, precum şi duşuri.

Pretul de intrare este de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii, iar cei sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

Daca vrei sa stai confortabil pe un sezlong, va trebui sa mai scoti din buzunar inca 5 lei. Pentru ora de tenis de masa vei plati 5 lei, pentru fotbal 50 de lei ziua si 70 de lei in nocturnă, iar pentru tenis de camp 20 de lei ziua si 30 de lei noaptea.

Drumul Taberei

Locuitorii din Drumul Taberei dispun şi ei de un loc pentru scăldat, la numărul 115 pe aleea cu acelaşi nume.

Deschis de la 8.00 la 21.00, ştrandul primeşte zilnic 2.000 de persoane pe plaja din gazon, oferă şezlonguri, umbreluţe din stuf, alternative de distracţie pentru copii şi tobogane.

Găseşti şi un restaurant cu bar şi pizza la cuptor, dacă ţi se face foame după atâta bălăceală.

De asemenea, se organizează şi cursuri de înot pentru 100 de lei, 10 şedinţe. Intrarea la cele trei bazine costă 20 de lei de luni până vineri şi 30 de lei în weekend.

Water Park

O alternativă de recreere estivală în proximitatea oraşului este Water Park.

Întins pe 10 mii de metru pătraţi, ştrandul din Otopeni este cel mai mare parc acvatic din Bucureşti, care pune la dispoziţia celor aproape un milion de vizitatori anual 9 piscine, 27 de tobogane şi 4.000 de şezlonguri, precum şi servicii ospitalier (baruri şi terase, restaurant).

Asemănător unui mic parc de distracţii american, Water Park este însă şi mai scump. Aşadar, pentru zece ore de plajă (10.00 – 20.00) în cursul săptămânii vei plăti 30 de lei, iar în weekend, 50 de lei, în timp ce pentru copii, intrarea este 15 şi respectiv 25 de lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2