Şocant: Operaţii extreme care le-au salvat viaţa. Vezi video

De Diana Zagrean pe

Băiatul cu cancer osos care are piciorul invers
Dugan Smith juca baseball şi înainte de descoperirea cancerului. După multă chimioterapie, băiatul a trebuit să ia o decizie terifiantă: fie renunţa la întregul picior, fie accepta o operaţie rară şi ciudată, numită rotaţioplastie.
Practic, doctorii au îndepărtat coapsa şi genunchiul tânărului şi au reataşat partea de jos a piciorului, cu gamba şi laba piciorului invers şi mai sus. Astfel, Dugan îşi poate folosi glezna pe post de genunchi şi, cu ajutorul unei proteze speciale, joacă din nou baseball, baschet şi practică chiar şi schiatul.


Băieţelul care a trebuit să poarte coarne ca să scape de un semn din naştere
George Ashman se născuse cu un semn mare şi roşu pe mijlocul frunţii. Părinţii băieţelului de 5 ani au decis că o operaţie ciudată de îndepărtare a petei merită riscul şi astfel copilul a ajuns să poarte …coarne.
El a trebuit să poarte nişte implanrui sub piele, care au fost mărite treptat, pentru a avea destulă piele să acopere porţiunea îndepărtată (cea cu pata).După patru luni în care coarnele au fost umflate treptat şi pielea întinsă, băieţelul a fost operat şi acum nu are decât o cicatrice asemănătoare cu cea a lui Harry Potter pe frunte.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2