Ce filme noi vezi la cinema în weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un film de acţiune inspirat din realitate, o dramă românească înduioşătoare sau o comedie zglobie şi o poveste romantică haioasă?
Iată ce premiere au pregătit cinematografele în acest weekend pentru cinefili. Pentru toţi cinefilii.

Păcătoasa

La prima vedere, „Easy A” este comedie romantică clasică despre liceenii unei şcoli americane, aflaţi în perioada pubertăţii şi încercaţi de orgoliul supremaţiei pentru popularitate. În mod suprinzător, regizorul Will Gluck face dintr-o comedie tipică, o poveste cu adevărat haioasă la care vei râde pe înfundate.

Olive Penderghast (Emma Stone) este o liceană obişnuită, cu activităţi atât de plictisitoare încât se plictiseşte chiar şi pe ea când le povesteşte.
Ce îi poţi spune atunci în cazul ăsta unei colege cârcotaşe care se interesează în mod obsesiv cum ţi-ai petrecut weekend-ul doar pentru a te face să te simţi prost?

Poţi să inventezi, aşa cum face Olive. Numai că în scurt timp invenţiile ei iau amploare prin vocea „radio-şanţului” din liceu, iar povestea se răspândeşte.

Medalia de onoare

Cu două premii la TIFF, cinci trofee la Salonic, unul la Torino, dar şi alte două distincţii la Miami, filmul lui Peter Călin Netzer este unul dintre filmele româneşti aşteptate cu interes şi în cinematografele noastre.

Povestea se petrece undeva prin anul 1995 şi spune drama lui Ion Ion. Existenţa sa banală dusă până acum va fi schimbată radical însă de vestea că va fi premiat de preşedintele ţării pentru actele de vitejie din cel de-al doilea război mondial. Nu îşi aminteşte foarte bine de acea perioadă, dar medalia îi oferă şansa nesperată să recâştige respectul familiei sale.

Filmul merită văzut fie şi numai pentru actorii Radu Beligan şi Victor Rebengiuc.

Vezi ce alte premiere rulează în cinematografe în acest weekend.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!