Premiere şi festivaluri de film în acest weekend

De Nicoleta Galeteanu pe

Alături de premierele din cinematografe, filmele de festival ce rulează în aceste zile aduc pentru fiecare o poveste după gust şi vârstă.
O dramă italiană, o poveste de dragoste franceză, o nuntă românească şi un festival întreg de filme pentru copii, filmoteca se prezintă lungă şi variată în acest weekend.

„Micul Nicolas”, cel mai de succes film francez pentru copii al momentului, deschide cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi – Kinodiseea 2010.

Între 24 şi 30 septembrie, festivalul propune 24 de filme în premiera naţională, dintre care „Sebbe” (regia Babak Najafi) – câştigător al Ursului de Argint pentru cel mai bun debut la Berlinala 2010 şi „Bran Nue Dae” (regia Rachel Perkins), cel mai de succes film australian din ultimii ani, cu încasări spectaculoase.

Iată ce alte premiere se proiectează în cinema.

Genova

În regia lui Michael Winterbottom, drama spune povestea lui Joe, un bărbat văduv, care se mută împreună cu cele două fiice ale sale în Italia.
Oraşul italian Genova îi schimbă pe toţi trei, iar necazurile încep când fiica cea mică începe să vadă fantoma mamei sale, în timp ce fiica cea mare îşi descoperă sexualitatea.

În film joacă Catherine Keener şi Colin Firth.

Iubiri din trecut

Cel mai recent film al celebrului regizor francez Claude Lelouch, inspirat din cartea sa „Ces amours-la”, promite să îi cucerească pe cei îndrăgostiţi de poveştile de dragoste.

Ilva (Audrey Dana) este o tânără cu o viaţă amoroasă extrem de intensă, Cunoaşte pe rând iubirea unui francez, se îndrăgosteşte de un ofiţer german şi apoi cunoaşte doi soldaţi americani.

Pentru Ilva, bărbaţii nu vor fi decât scurte episoade din viaţa ei, căci destinul o va purta în cu totul altă direcţie.

Nuntă în Basarabia

Dramă, dragoste sau comedie, o nuntă românească poate naşte manisfestări patologice extrem de diferite şi contradictorii.

În weekend eşti invitată să vezi o autentică „Nuntă în Basarabia”, după tradiţia şi obiceiurile locului moldovenesc.

Un tânar dirijor din Bucureşti şi o pianistă din Chişinău se căsătoresc recent în România. Tinerii se văd însă nevoiţi să mai facă o ceremonie şi în Basarabia, ca să strângă bani pentru avansul unui apartament.

Doar că diferenţele de tradiţii şi cultură aduc cele două familii într-o competiţie stupidă, cu orgolii şi animozităţi, care seamănă cu un meci româno-moldovenesc.

Tot în acest weekend, filmul lui Oliver Stone, cu Michael Douglas şi Carey Mulligan, „Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”, rulează acum în premieră, dacă nu l-ai văzut deja în avanpremieră, iar „Date Night”, una dintre cele mai bune comedii ale anului, cu Steve Carell şi Tina Feya, a apărut pe suport DVD.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă