Predicţiile bloggerilor de film pentru Oscar 2011

De Nicoleta Galeteanu pe

Mai sunt două zile până la decernarea celor mai de seamă premii cinematografice, iar casele de pariuri au fost deja luate cu asalt de cinefili sau doar împătimiţi ai sportului.
Amuzant şi emoţionant, „Discursul regelui” a prefigurat încă de la anunţarea nominalizărilor o „bătălie” crâncenă la Oscar prin aprecierile mai mult decât bune ale criticilor, iar „Reţeaua Socială” ameninţa tot de pe-atunci că ia amploare în rândul fanilor săi.

Nu sunt însă doar două filme bune în cursă şi doi favoriţi. Câştigătorii prefiguraţi ar putea avea parte de surprize în acest an, când juriul Academiei s-ar putea „ambiţiona” să ne convingă că a receptat „Inception”.

Ca să nu ne pripim cu pariurile printre atâtea pronosticuri, am întrebat bloggerii cinefili pe ce film ar pune ei rămăşag la Oscar, dar şi care ar putea fi ghinioniştii anului cinematografic.

În cazul cinefililor de la Raluk.ro, părerile sunt împărţite.

„Suntem fani ai mai multor genuri cinematografice diferite. Avem fani „Inception”, susţinători Black Swan, dar şi admiratori „The King’s Speech”. Avem fani Natalie Portman, dar şi fani Annette Bening. Avem persoane care cred că „Toy Story 3” ar fi trebuit să obţină chiar mai multe nominalizări, dar şi critici care spun că filmul nu ar trebui să câştige nici la categoria „animaţie”, ne lămureşte Magda de la raluk.ro.

Cel mai bun film
Ar trebui să câştige: The King’s Speech
Va câştiga: The King’s Speech  

Cel mai bun actor într-un rol principal
Ar trebui să câştige: Colin Firth, The King’s Speech
Va câştiga: Colin Firth

„Toţi îl susţinem la unison pe Colin Firth pentru Oscarul 2011 pentru „cel mai bun actor” şi sperăm să nu avem surprize la această categorie. Firth merită Oscarul încă de anul trecut, de la „A Single Man”, şi sper că în acest an să i se facă dreptate.”

Cea mai bună regie
Ar trebui să câştige: Darren Aronofsky, Black Swan
Va câştiga: David Fincher, The Social Network

Cea mai bună actriţă într-un rol principal
Ar trebui să câştige: Annette Bening, The Kids Are All Right
Va câştiga: Natalie Portman

Cea mai bună animaţie
Ar trebui să câştige:  How To Train Your Dragon
Va câştiga: Toy Story

O surpriză la Oscar 2011 ar fi : True Grit.

„Fraţii Coen sunt o apariţie obligatorie pe lista nominalizărilor la Oscar, dar tind să cred că filmul nu va pleca acasă cu trofee, mai ales datorită premiilor câştigate de aceştia în alţi ani. Totuşi, filmul este foarte bun, foarte bine jucat şi regizat, şi, deşi este un remake, ne-ar putea aduce surprize la diverse categorii”, spune Magda.

Citeşte pe pagina următoare şi alte predicţii ale bloggerilor cinefili. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3