8 melodii emoţionante pentru Ziua Mamei

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 19 noiembrie 2019, 13:12

Cel puţin o dată pe an, de 8 martie, când sărbătorim oficial Ziua mamei, este timpul să ne arătăm recunoştinţa faţă de cea mai dragă persoană din viaţa noastră …
Aşa că pe lângă floarea oferită în mod tradiţional în această zi, îţi recomandăm un cadou care o va înduioşa peste măsură: un CD cu cele mai frumoase cântece închinate mamei.

Iată mai jos o selecţie cu cele mai frumoase melodii adresate ei, româneşti şi străine.

 

Mama I’M Coming Home – Ozzy Osbourne

Consemnat în istoria rock-ului ca fondator al celei mai cunoscute formaţii de heavy metal (Black Sabbath), Ozzy Osbourne a compus poate cel mai cunoscută baladă dedicată mamei, din toate timpurile.

Dear Mama – 2Pac

Cel mai influent artist din istoria rapp, Tupac Shakur a murit la numai 25 de ani, însă a avut timp să transmită mamei sale un „bilet de adio”, prin una dintre cele mai frumoase melodii de gen cântate pe ritm de rap.

Mother – Pink Floyd

Compusă în 1979, şi inserată pe albumul „The Wall”, melodia celor de la „Pink Floyd” este o lecţie de viaţă în sine, transmisă lui Pink, protagonistul materialului discografic, de către mama sa. Versurile emoţionante ale melodiei sunt completate de videoclipul la fel de cutremurător, ilustrat cu secvenţe din documentarul „Trinity and Beyond” al lui Peter Kuran.

A Song For Mama – Boyz II Men

Cine îşi aminteşte de băieţii chipeşi de la „Boyz II Men”, sigur n-a uitat nici „cântecul lor pentru mama”, aşa cum se intitulează melodia. O poţi dedica şi tu mamei tale, chiar dacă nu este fan R&B.

Mother – John Lennon

Lansată prima dată în decembrie 1970, melodia, scrisă şi compusă liric de John Lennon, se înscrie cu prisosinţă printre cele mai triste melodii ale artistului.
Melodia a fost introdusă apoi pe alte două compilaţii ale sale, Shaved Fish şi Lennon Legend: The Very Best of John Lennon.

O, mamă, tu – Anda Călugăreanu

Una dintre vocile neuitate ale muzicii româneşti, Anda Călugăreanu ne lasă amintire una dintre cele mai cele mai frumoase melodii adresate mamei.

Pe muzica lui Brigitte Giraud şi versurile compuse de actriţa şi poeta Flavia Buref, melodia este o reală încântare pe vocea Andei Călugăreanu.

Mama – Anastasia Lazariuc

Tot din arhiva muzicii româneşti, melodia Anastasiei Lazariuc închinat[ mamei rămâne la rang de cinste. Vocea angelică a cântăreţei vorbeşte de la sine, indiferent de versuri.

Holy Mother – Eric Clapton, Luciano Pavarotti

Un maestru al chitarei şi o vocea inconfundabilă a muzicii clasice, Eric Clapton şi Luciano Pavarotti interpretează una dintre cele mai emoţionante melodii consacrate mamei, o confesiune a celor doi artişti sub formă de rugăciune.

Învață și tu una dintre aceste poezii despre mama!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter