James Bond suferă de alcoolism și are nevoie de ajutor specializat

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Marți, 11 decembrie 2018, 12:56
O cercetare a dezvăluit că agentul 007, James Bond, suferă de alcoolism cronic, iar serviciile secrete britanice, ar trebui să îi ofere un ajutor specializat, potrivit The Telegraph.

Dacă Bond ar fi fost o persoană reală, el ar fi trebuit să fie sfătuit să caute ajutor specializat

Medicii din Australia au făcut o analiză a celor 24 de filme din seria „James Bond” și au dezvăluit că personajul principal suferă de alcoolism sever: „Există dovezi puternice și consistente că James Bond suferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul „sever” al spectrului acestei tulburări”, se arată în studiul cercetătorilor de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia.

Personajul principal din seria „James Bond” a consumat 109 băuturi în fiecare peliculă

În cele 24 de filme din seria „James Bond”, principalul principal a consumat 109 băuturi, în medie 4,5 în fiecare peliculă. Recordul l-a stabilit în „Quantum of Solace: Partea lui de consolare”, lansat în 2008, când personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unități de alcool, cantitatea putând să îi fie fatală.

Consumul de alcool îl determină pe James Bond să aibă un comportament nepotrivit

Consumul de alcool îl determină pe James Bond să aibă un comportament fizic „riscant”, precum implicarea în bătăi, șofatul cu viteză mare și efortul fizic extrem. Cercetătorii au analizat comportamentul personajului pe baza criteriilor din a 5-a ediție a „The Diagnostic and Statistical Manual of Menal Disorders” . Autorul studiului critică și angajatorul lui James Bond, M16, pentru că ar trebui să dea dovadă de mai multă „responsabilitate” : „Conducerea M16 trebuie să redefinească îndatoririle lui Bond pentru a-i reduce nivelul de stres”, spun cercetătorii.

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!