Interviu cu Parinoush Saniee: Romanul interzis în Iran

Roman interzis de două ori, Cel care mă așteaptă a devenit cea mai vândută carte a tuturor timpurilor în Iran.
Povestea romanului „Cel care mă așteaptă” este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran.
Evenimentele debutează cu puțin timp înainte de revoluția iraniana și se concentreaz[ asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță.

Destinul eroinei principale, Masumeh, este de fapt destinul oricărei femei iraniene din generația născută în anii 50. La vârsta adolescenței, Masumeh se indrăgosteste de un tânăr, în drumul ei spre școală. Deși relația lor este inocentă a€“abia dacă îndrăznesc să schimbe cîteva priviri a€“ iubirea îi este descoperită, iar ea ajunge să fie măritată cu forța.
Din fericire, se nimerește să aibă un soț care îi permite să-și continue studiile și care, spre deosebire de bărbații din proA¬pria ei familie, nu încearcă să-i controleze viața pas cu pas.
Treptat, Masumeh descoperă că soțul ei are cu totul alte preocupări decât familia și că idealurile și obiectivele sale politice îi pun viața în pericol, forțând-o să trăiască într-o continuă stare de îngrijorare și neliniște.
Citeşte interviul complet pe Viva.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!