8 filme apocaliptice care te vor îngrozi

De Unica.ro, pe

Pasiunea regizorilor pentru scenariile apocaliptice au dat naştere la producţii cinematografice de-a dreptul înspăimântătoare pentru cinefili. Invaziile extraterestre…
 …fenomenele cataclismice naturale sau războaiele nucleare distrugătoare nu sunt doar viziuni ale scenariştilor fascinaţi de SF. Numeroase filme propun scenarii foarte probabile în realitate, care expun inteligent previziuni sau teorii conspiraţioniste viabile.

Iată 8 dintre cele mai bune filme apocaliptice care îţi taie răsuflarea.

1. Ziua Independenţei/ Independence Day (1996)

Un specialist al regiei apocaliptice, Roland Emmerich realizează în 1996 unul dintre filmele de referinţă pentru industria de gen.
Pe 2 iulie, de Ziua Independenţei, sistemele de comunicaţie din întreaga lume intră în colaps, afectate de o ciudată interferenţă atmosferică. Considerată iniţial o ploaie distrugătoare de meteoriţi, ameninţarea se dovedeşte af fi un atac extraterestru de amploare, condus de fiinţe inteligente care se pregătesc să ia cu asalt Pământul.

2. Sunshine (2007)

Danny Boyle este unul dintre regizorii care au experimentat toate genurile cinematografice, iar cu „Sunshine” reuşeşte să „eclipseze” filmele SF ale vremii.

Cu Cliff Curtis şi Chris Evans în distribuţie, scenariul se petrece în viitorul îndepărtat, când Soarele ar urma să se stingă. Pentru a evita o asemenea catastrofă care ar lăsa Planeta în beznă, o echipă de astronauţi este trimisă în misiune să „revigoreze” „cumva” Soarele.

3. Armageddon (1998)

Cu o distribuţie de primă mână – Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Liv Tyler -, „Armageddon-ul” lui Michael Bay rămâne un film-etalon în industria cinematografică, cu un scenariu realist, efecte vizuale extraordinare şi foarte emoţionant.

O ploaie de meteoriţi distruge o navetă spaţială NASA şi decimează New York-ul. Un asteroid gigant se îndreaptă se pregăteşte să lovească Terra.

4. Razboiul Lumilor/ War of the worlds (2005)

Împătimit al teoriilor extraterestre, Steven Spielberg îi aduce în roluri pe Tom Cruise, Dakota Fanning şi Tim Robbins în cel mai spectaculos film despre civilizaţia care urmăreşte dintr-un Univers paralel omenirea.

Doar că treaba ar putea fi mult mai serioasă de atât. Nu este o simplă invazie extraterestră, ci este atacul planificat al unei armate invincibile de tripozi robotici, imună la armamentul omenesc…

Vezi şi alte filme care au descris apocalipsa lumii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2