Concertele anului 2010 în România

De Nicoleta Galeteanu pe

Seria turneelor de anvergură care au deschis deja celebrele festivaluri internaţionale de muzică din lume ajung în acest an pe scenele din România.
O „stagiune” muzicală de proporţii, trupe şi artişti de renume mondial vor domină în acest an şi estradele din Capitală.  
 
Astfel, după seria de show-uri consistente susţinute de Bobby McFerrin, Paul van Dyk, Eric Martin, Chris Rea sau Snowy White, fanii încă mai au parte de surprize de proporţii, în ciuda crizei sponsorilor din acest an.
 
Metallica, Slayer, AC/DC, Megadeath sau Elton John sunt doar câteva nume cu sonoritate ale muzicii care vor continua turneele de amploare în concertele din România din acest an.  

Cesaria Evora, diva desculţă

 
Pentru a cincea oară în România, vocea de aur şi totodată ambasadoarea Republicii Capului Verde, Cesaria Evora revine pentru fanii de aici, într-un nou şi inedit spectacol de fado portughez şi blues.
 
Dacă te grăbeşti, până pe data de 15 mai mai poţi găsi bilete la librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi magazinele Germanos sau Vodafone. Preţurile sunt de 70, 150 şi 210 lei.  
 

Black Ice, un turneu de legendă  

Unul dintre cele mai mari concerte al anului, show-ul AC/DC îşi aşteaptă fanii pe 16 mai în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Un spectacol mult aşteptat, care a vândut peste 7.000 de bilete doar în prima zi de la punerea lor în vânzare.  
 
Dacă nu te numeri printre primii 20.000 de fani care au cumpărat bilete cu 127,2 lei, mai poţi profita de tichetele rămase, la preţuri de 148,4 lei, 265 lei, în faţă scenei, la Golden Circle sau 477 lei la categoria VIP, unde ai loc pe scaun.  
 
Show-ul intitulat „Black Ice World Tour” promovează cel de-al 15-lea material discografic al trupei. Turneul a avut încasări de cel puţin 135,3 milioane de dolari.  
 

Goran Bregovic şi Wedding and Funerals Orchestra

 
Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni sârbi, Goran Bregovic vine din nou în România pentru un spectacol fascinant, însoţit de această dată de Wedding and Funerals Orchestra.
 
Spectacolul inedit al artistului, „Margot, Diary of a Queen/Margot, Agenda unei regine” are loc pe 20 mai (la ora 19:30), la Zone Arena din Capitală.
 
Biletele au preţuri diferite, în funcţie de categorie, pe care le poţi cumpăra cu 75 lei (categoria VI), 95 lei (categoria V), 145 lei (categoria IV), 245 lei (categoria III), 295 lei (categoria II) şi 350 lei (categoria I). 

Concert Al Di Meola  

 
Pe 25 mai, rezervă-ţi o zi liberă şi un loc la Sala Palatului, pentru a asculta unul dintre cei mai buni chitarişti din lume.  
 
Al Di Meola, unul dintre cei mai cunoscuţi virtuozi ai jazz-ului contemporan, susţine un concert de zile mari alături de trupa New World Sinfonia.
 
Biletele sunt disponibile pe site-ul myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, la preţuri cuprinse între între 80 şi 250 lei.  
 

Paul Anka şi un show de excepţie cu 20 instrumentişti

Seria concertelor din iunie începe cu Paul Anka şi muzica sa nemuritoare, care a fascinat generaţii la rând.  
 
Artistul propune un spectacol impresionant acompaniat de 20 instrumentişti, în care, timp de câteva ore vei putea audia live hiturile cele mai cunoscute ale artistului.
 
Concertul este programat pe I iunie, începând cu orele 20.00, şi are loc la Sala Palatului din Bucureşti.  
 
Poţi cumpăra bilete din magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas sau online, pe eventim.ro. În funcţie de locul din sală, un bilet va costa 90, 150, 250, 350 sau 600 de lei.  
 

Bob Dylan  

 
Pe 2 iunie, fanii chitaristului Bob Dylan, ale cărui melodii au devenit veritabile imnuri ale mişcării hippie, au prilejul să îl asculte live în această vară pe scena românească.  
 
Pentru prima dată în faţa publicului român, Bob Dylan va cânta pe stadionul Iolanda Balaş Soter, în cadrul festivalului, „Emagic Classics”, într-un turneu grandios, care va continua apoi în Bulgaria, Macedonia şi Croaţia.
 
Biletele au preţuri de 130, 250 şi 350 de lei.
 

Eric Clapton şi Steve Winwood  

 
O altă legendă a muzicii care va concerta în premieră în România este Eric Clapton, considerat la rândul său unul dintre cei mai buni chitarişti ai tutuor timpurilor.  
 
Pentru pentru prima dată în România, turneul celebrului chitarist se va desfăşura alături de Steve Winwood, un alt artist apreciat, multiinstrumentalist şi cantautor englez.
 
Cei doi artişti vor concerta pe Stadionul de Rugby din Bucureşti în data de 11 iunie 2010.
 
16.000 de locuri sunt disponibile pentru fani, preţul biletelor fiind de 136,8 lei (categoria IV – bilete fără loc), 293 lei (categoria II – bilete cu loc), 423 lei (categoria I – bilete cu loc), 636 lei (categoria VIP – bilete cu loc).  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2