Cele mai delicioase ciocolaterii din Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Albă sau neagră, dulce sau amară, tonică sau afrodisiacă, ciocolata are, mai nou, şi efecte benefice asupra inimii. Este un aliment nutritiv şi, nu în ultimul rând, o tentaţie…
… delicioasă de la care uneori cu greu reuşim să ne abţinem.

Însă ciocolata nu este doar un simplu aliment delicios, ea a devenit în timp un produs de lux, un simbol al eleganţei şi al gustului rafinat, aşa încât nu de puţine ori am scăpat de grija unui cadou, dăruind o cutie de praline.
 
Se ştie că încă de acum o mie de ani, amerindienii consumau boabele de cacao din care preparau o băutură amară, fiind la fel de apreciată şi atunci, când boabele de cacao erau folosite că formă de plată.
 
Dar ciocolată nu şi-a pierdut deloc din consistenţa” valoroasă, ea continuă să tenteze atât consumatorii, cât şi investitorii în ciocolaterii, dezvoltându-se o întreagă industrie a ciocolatei.
 
Astfel, dacă în urmă cu câţiva ani, abia zăream o ciocolaterie în oraş, astăzi ele te ispitesc aproape la fiecare colţ de stradă prin fântâni de ciocolată, praline delicioase şi trufe cu lichioruri scumpe, produse bio şi reţete sănătoase.
 
Ciocolateria Theobroma o vei găsi online şi o vei recunoaşte după trufandalele de ciocolată create manual, bucată cu bucată.
 
Specialiştii Theobroma propun un adevărat festin cu 11 sortimente de trufe cu umplutura premium din unt, smântâna, arome speciale şi whisky, şi nu mai puţin de 15 sortimente de ciocolată, o gamă variată de minitablete cu cafea, nucă şi miere şi straciatella. De asemenea, poţi încerca şi tabletele Mixt Fruit din fructe confiate – coajă de portocală sau stafide şi fructe seci – fistic şi migdale precum şi ciocolată cu lapte.

Ciocolateria îţi pune gustul la încercare prin cele opt variante de luxoase de cutii cu praline şi bomboane artizanale, dintre care Wisdom (96 lei/cutie), Explorer (127 lei), 12 Flavours (49 lei), Chocolate Delight (169 lei) sau Tartufo Bianco (42.5 lei/cutie) cu trufe din ciocolată albă cu tartufo alb.
 
Cu un concept sofisticat şi un apetit molipsitor vine şi Chateau Blanc, o ciocolaterie cu tradiţie belgiană care, în plus, are grijă de sănătatea ta.
   
Pe lângă pralinele pralinele cu lichior şi whisky sau marţipan – pastă de migdale în proporţie de 70% şi fondant – ciocolateria oferă o gamă diversă de produsele organice şi vegetariene.

Ai de ales între 50 de sortimente de ciocolată cu arome şi forme diferite şi pralinele umplute cu lichioruri de fructe sau aromate cu esenţă de portocală, whisky, coniac sau cafea.

De asemenea, găseşti bomboane umplute cu cremă de praline precum şi combinaţii de fistic, avocado sau lichior de ouă, că să nu mai spunem de cireşe în alcool îmbrăcate în ciocolată neagră amăruie, căpşuni cu marţipan şi trufe cu ciocolată cremoasă.
 
Şi pentru că suntem în luna cadourilor, Chateau Blanc a pregătit şi câteva cadouri pentru clienţii săi. O cutie festivă cu praline Chateau Blanc (150 lei/1000 g) poate fi un cadou perfect pentru cineva care iubeşte ciocolata, dar poţi alege şi fursecuri Peticoat Tail – Gift Pack la 42 lei sau Sun Dried Tomato & Herbs Oatcake la 13 lei.
 
La Eastgate produsele bio şi delicatesele sunt aproape sinonime. Specialiştii de aici te vor surprinde cu o colecţie inovatoare de cadouri pentru Crăciun.  
 
Pecare, pralinele umplute cu ganas de chili, cireşe, prosecco sau rom Jamaican sunt o delicatesă de neuitat. Ciocolata hand-made cu umpluturi senzaţionale – brânză, sfeclă roşie, şampanie, alune, bacon -, dar şi din combinaţii de fructe, precum ananas paprika, smochine şi mentă, avocado şi iaurt, chili, caramel şi unt.
 
Ciocolata artizanală, trufe cu alcool îmbietoare şi marmeladă cu ingrediente exotice şi uneori bizare, toate păstrează aroma şi parfumul originale ale fructelor.  

Totodată, la Eastgate vei găsi peste 20 de sortimente de marmeladă, sortimente recomandate pentru fiecare anotimp. Aşadar, dacă vara vei degusta căpşunile şi levănţica, ghimbirul şi lămâia sau rubarba şi şofranul, Eastgate ne recomandă pentru iarnă marmeladă din măr şi şampanie, portocale şi iasomie sau prune şi pere de iarnă.
 
Produsele Eastgate se găsesc în magazinul Sanagot, situat pe strada Puţul lui Zamfir, nr. 20.
 
Prăvălia Klass este o altă ciocolaterie cu recunoaşterea în branşa ciocolatierilor.  
 
Brandul belgian propune o abordare originală a modului în care prepară ciocolata, o combinaţie între gastronomie şi sănătate. Se pot testa reţetele NewTree care oferă un aport crescut de minerale, vitamine, aminoacizi esenţiali şi substanţe active cu origina 100% naturală. Tot aici poţi găsi şi ciocolată afrodisiacă, antistress, pentru slăbit, energizantă sau relaxantă, adică pentru toate poftele şi exigenţele.  
 
De Crăciun însă, prăvălia Klass îţi sugerează câteva cadouri deosebite. Cutiile metalice cu praline (60 lei/200 gr), cutiile cu trufe belgiene (35 lei /250 gr) sau batoanele cu diverse inserţii exotice – teacă de vanilie Bourbon, foi tutun rafinat, scorţişoară din Madagascar, sunt cadouri minunate.  
 
Pentru cineva cu gusturi mai clasice, poţi alege să oferi în dar o cutie de 27 de minitablete de ciocolată din ingrediente naturale, la preţul de 69 lei (9 gr/baton). 
 
Produsele prăvăliei Klasse se găsesc în reţeaua de magazine Diverta, la raionul „Îmi place”, la supermarketurile Quick Deli, Fonzi şi magazinul de cadouri Nic Clasic.  
 
Pe strada Doamnei se găseşte ciocolateria Leonidas, care te va ispiti şi ea cu o gamă variată de praline şi ciocolată. Poţi încerca mai întâi pralinele Manon, care l-au făcut celebru pe Leonidas, realizate din ciocolată albă, amăruie sau ciocolată cu lapte şi cremă de unt.  

Dacă nu ai testat pralinele tradiţionale din colecţia Gianduja, înseamnă că nu ai descoperit încă gustul „pur” al ciocolatei belgiene. Tot tradiţionale sunt Caraques, pralinele cu cremă de caramel sau lichior, cu cremă ganache sau cremă specială, dar şi cu marţipan.  
 
Dar poţi găsi şi praline moderne, realizate din combinaţii îndrăzneţe, precum şi trufele, perlele, „fructele de mare” sau marţipan, care sunt adevărate minuni.  
 
De Sărbători, Leonidas recomandă cutiile de ciocolată, cum sunt Nouveau Concept (două straturi) la 110 lei, Ballotin lux (192 lei/ 1kg), cutiile metalice elegante realizate special Crăciun cu 16 praline (68 lei) sau cu 25 praline (95 lei).  
 
Dacă vrei un cadou deosebit, poţi alege atunci cutiile cu ciocolată sub formă de globuri, umplute cu praline, din ciocolată ganache şi aromă de caramel. Preţurile diferă în funcţie de gramaj, de la 65 lei, 70 lei sau 30 lei.  
 
La Reserve vei descoperi un magazin de gastronomie fină şi cele mai preţioase delicatese franţuzeşti. De la ciocolată cu migdale şi alune de pădure şi până la perle de ciocolată cu mentă, cogniac sau cu vodkă, toate pot fi cadouri inspirate pentru cei dragi. Poţi alege o cutie eleganţă cu perle delicioase de ciocolată, la preţul de 24 euro/ 350 gr.  
 
Pentru cei cu gusturi mai rafinate, La Reserve propune şi cadouri mai pretenţioase, cum sunt cutiile cu perle de melci la preţul de 565 euro (250 gr) sau trufe proaspete din Perigord, pentru care vei plăti nu mai puţin de 2,895 euro pentru un kg.

La un preţ mai accesibil, poţi încerca perlele de ciocolată cu vodkă nature, de cireşe, cu cogniac sau mentă, şi caramele ruseşti ‘Tianouchkis’.
Pachetul Sonate conţine un asortiment de alte cinci cutiuţe cu perle de ciocolată Petrossian şi costă 61 euro (45 gr).   

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro