Care sunt cele mai bune cămine private din București

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 27 iunie 2019, 16:16

Dacă nu ai intrat la o facultate la stat sau pur și simplu nu te tentează ideea de a locui într-un cămin de stat probabil că ești în căutarea unei alternative, iar cea mai bună ar fi închirierea unui apartament sau un cămin privat. 

Cu toate astea, apartamentele pot fi, în general, foarte costisitoare și, în plus, nu vin la pachet cu toate avantajele unui cămin privat, pe care le detaliem în cele ce urmează.

Avantajele unui cămin privat

Căminele private au mai multe avantaje, printre care se numără și: 

  • Prețurile mici. Dacă te hotărăști să stai în cămin, atunci e bine să știi că poți economisi până la 70% din banii pe care i-ai da pentru chiria și întreținerea care vin la pachet cu o garsonieră sau cu un apartament. 
  • Mai multă socializare. Într-un cămin privat vei avea ocazia să îți petreci timpul cu o mulțime de oameni pe care nu ai avea ocazia să îi cunoști dacă ai locui într-o garsonieră sau într-un apartament, de exemplu.
  • Ești mai aproape de facultate. Unele facultăți se află în zone foarte bune din oraș, unde și chiriile pot fi pe măsură. Căminele au marele avantaj de a fi  poziționate, mare parte dintre ele, chiar în aceste zone.

 • Siguranță sporită. Pe lângă faptul că e păzit non-stop, un cămin mai are și cabinet medical, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi nevoit să plătești servicii medicale atunci când ai nevoie de medic.
 • Facilități speciale. Un cămin dispune de parcare, sală de sport, de cantină și, cum aminteam mai sus, de cabinet medical.
 • Faci parte dintr-o comunitate. În cămin faci parte dintr-o comunitate formată din sute de oameni, iar asta înseamnă că atunci când o să ai o problemă, o să ai mereu pe cineva în preajmă la care să apelezi și care te-ar putea scoate din încurcătură.

Topul căminelor private din București

 • West Gate Studios
 • Arcca Student Housing
 • Campus Est
 • Cămin Greenbuilding
 • Căminul Mihai Bravu
 • Carpex
 • Surlei
 • Camera Noastră
 • Căminul Studențesc Lăcrămioarei
 • Căminul Institutului Teologic Baptist din Regie

West Gate Studios

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: West Gate Studios

West Gate Studios a fost primul campus privat de pe piața românească și, cu peste 900 de studiouri disponibile, poate acomoda peste 1.850 de studenți. Dacă vrei să te cazezi în West Gate Studios e bine să știi că poți alege dintre mai multe variante de acomodare: 

 • Cameră tip Studio de 25 de metri pătrați (dispune și de balcon);
 • Cameră tip Junior Suite de 35 de metri pătrați (dispune și de balcon).

Ambele sunt mobilate (dulap, birou, pat), dotate cu baie și bucătărie proprii și au balcon. Pe lângă asta, în West Gate Studios vei mai avea TV cu abonament cablu, frigider și aparat de aer condiționat. 

Care sunt prețurile

Un studio costă 175 de euro pe lună, iar chiria pentru un studio întreg ajunge la 350 de euro pe lună. Dacă decizi să alegi o cameră tip Junior Suite vei plăti 195 de euro pe lună, iar un Junior Suite ocupat în întregime înseamnă o chirie de 390 de euro pe lună. În aceste prețuri sunt incluse accesul la internet, serviciul de curățenie săptămânală în cameră, supravegherea video, accesul la bibliotecă, la zonele de studiu și parcarea pentru biciclete. 

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: West Gate Studios

Ce discounturi ai 

În incinta West Gate Studios există piscină, spălătorie auto și o spălătorie de haine și toate oferă un discount de 50% pentru studenții cazați în West Gate. Căminul mai are și un supermarket care e deschis non-stop, cantină, farmacie și o mulțime de cafenele. În ceea ce privește serviciile medicale, ca rezident al West Gate Studios, beneficiezi de  abonament medical privat, deci cât timp vei fi cazat aici nu vei fi nevoit să îți faci griji în privința analizelor sau a eventualelor probleme de sănătate pe care le-ai putea avea.

Arcca Student Housing

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: Arcca.ro

Arcca ar putea fi a doua variantă de cazare, în cazul în care West Gate Studios nu te-a convins. Complexul Arcca oferă 2.600 de locuri de cazare în trei cămine situate în Vitan, Titan și Pajura. 

Camerele sunt complet mobilate și utilate și au băi proprii. De asemenea, fiecare cămin are bucătării comune la fiecare etaj, săli de lectură, pază și supraveghere video non-stop, wi-fi, spații pentru sport, spații verzi și oferă acces gratuit la spălătorie și uscătorie. 

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: Arcca.ro

Care sunt prețurile

Prețurile pentru chiria în Arcca sunt cuprinse între 123 și 320 de euro pe lună și includ toate utilitățile și abonamentul la internet. În căminul din Vitan, de exemplu, prețul pentru o persoană într-o cameră de două persoane începe de la 152 de euro pe lună, în timp ce în camerele cu 3 locuri prețul scade, ajungând la 117 de euro pe lună (pentru locurile standard) și 132 de euro pe lună (pentru locurile premium). 

Campus Est

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: Campus Est

Campus Est este un cămin studențesc mic, însă e amplasat la 10 minute de stația de metrou Obor, camerele arată decent, au balcon, iar utilitățile sunt incluse în preț. Poate caza până la 210 studenți în camere single, duble sau apartamente și ar mai fi bine să știi că la capitolul contract cei de la Campus Est sunt mai flexibili: poți opta între cazare pentru o lună, trei, șase sau 10-12 luni. Ce oferă? Camere cu mobilier complet (scaun, pat, dulap), băi proprii, frigider și aer condiționat, televizor în cameră, wi-fi, acces la bucătăria comună, parcare auto, supraveghere video non-stop, spălătorie și un serviciu de curățenie săptămânală în cameră (acesta nu intră în prețul chiriei, e contra-cost).

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: Campus Est

Care sunt prețurile

Chiria lunară începe de la 219 euro pentru o cameră single, în timp ce o cameră dublă poate fi închiriată cu 180 de euro. Apartamentele pentru o persoană costă 380 de euro, în timp ce chiria pentru un apartament de două persoane ajunge la 220 de euro. 

Cămin GreenBuilding 

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: GreenBuilding

Căminul GreenBuilding e alt cămin studențesc pentru care ai putea opta. E situat în cartierul Militari, foarte aproape de stația de metrou Gorjului. E bine să știi de la bun început că utilitățile nu sunt incluse în chiria lunară, că nu vei avea aer condiționat în cameră și că pentru acces la internet și TV va trebui să plătești în plus.

Camerele sunt mobilate simplu (pat, dulap, birou și un cuier pentru haine), dar au baie (cu duș), balcon și bucătărie proprie (cu frigider și aragaz). Poți alege să te cazezi într-o cameră de tip garsonieră, cu două sau trei paturi sau într-un apartament cu două camere. De menționat că autogara Militari e foarte aproape, deci ar fi, în teorie, mult mai ușor să primești pachete de acasă. 

Care sunt cele mai bune cămine private din București

Foto: GreenBuilding

Care e prețul

Cazarea la GreenBuilding nu e tocmai ieftină dacă iei în considerare ceea ce primești în schimb. Prețurile pornesc de la 120 de euro pe lună pentru un loc într-o cameră cu trei paturi. Dacă vrei mai degrabă un loc într-o garsonieră cu două paturi, trebuie să pregătești 140 de euro pe lună. Iar dacă mai ai câțiva prieteni buni, care ar putea să stea cu tine, atunci puteți închiria un apartament mai spațios, de 80 de mp, pentru care veți plăti 125 de euro pe lună de persoană. 

Căminul Mihai Bravu

Căminul Mihai Bravu se află în sectorul 3, aproape de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, la aproximativ 20 de minute de stația de metrou. E bine să știi că e un cămin destinat exclusiv băieților, iar printre dotările camerelor se numără aerul condiționat, mașina de spălat, internetul și TV-ul (prețul lor nu intră în chirie, va trebui să plătești o taxă lunară separată). De asemenea, bucătăriile sunt comune și complet utilate (cuptor cu microunde, aragaz, veselă). 

Care sunt prețurile

Pentru un loc într-o cameră dublă vei plăti 460 de lei pe lună, pentru un loc într-o cameră de 3 persoane vei scoate din buzunar 440 de lei, un loc într-o cameră de 4 persoane te va costa 410 lei, iar dacă preferi o cameră de 6 persoane, atunci e bine să știi că pentru această variantă chiria e de 360 de lei.

Carpex

Căminul privat Carpex are o capacitate de 220 de camere și e situat în sectorul 3, foarte aproape de stația de metrou Timpuri Noi (faci aproximativ 10 minute). Poți opta pentru camere single sau duble, cu baie proprie și frigider. Pe fiecare palier există câte o bucătărie comună, dotată destul de decent, iar durata minimă pentru care poți închiria o cameră e de trei luni. E bine să știi că energia electrică nu intră în costul chiriei, deci vei plăti în funcție de cât consumi (există contoare în fiecare cameră). 

Care sunt prețurile

Un loc într-o cameră dublă costă 600 de lei, în timp ce chiria pentru o cameră single ajunge la 1.000 de lei. 

Surlei

Căminul se găsește pe strada cu același nume și are 20 de locuri disponibile. Camerele sunt mobilate, iar bucătăriile complet utilate. Toate utilitățile sunt incluse în preț, iar printre argumentele care te-ar putea convinge să stai aici se numără și terasele de recreere și curțile exterioare. Un loc într-o cameră costă 575 de lei.

Camera Noastră

Aceste cămine sunt situate în zonele Foișorul de Foc/Obor, Basarab, Eroilor și Regie. Complexul Camera Noastră e dotat cu încălzire centralizată, bucătării complet utilate, conexiune la internet, cablu TV și se află într-o zonă cu foarte multe supermarketuri și săli de sport. Prețul unei camere pornește de la 460 de lei pe lună, în această sumă fiind incluse toate utilitățile. 

Căminul Studențesc Lăcrămioarei

Acest cămin e situat pe strada cu același nume, în apropiere de stația de metrou Dristor. Camerele au două și trei paturi, băi proprii, televizor și internet. Pentru o cameră cu două paturi vei plăti 350 de lei, în timp ce pentru o cameră cu unul costul e de 400 de lei lunar. Aici vei plăti utilitățile lunare, suma pentru ele fiind fixă: 100 de lei. 

Căminul Institutului Teologic Baptist din Regie 

Acest cămin îi aparține Institutului Teologic Baptist și are aproximativ 300 de locuri de cazare. Plata pentru o lună se situează în jurul sumei de 300 de lei, iar camerele au câte două, trei sau patru paturi. Căminul e foarte aproape de lacul Morii și are o curte interioară cu sală de gimnastică. Prioritate au studenții baptiști, însă, în general, rămân locuri disponibile și pentru studenții altor facultăți.

Acum că ai aflat care sunt opțiunile de cazare, nu îți mai rămâne decât să mergi în vizită și să vezi care dintre ele ți-ar putea plăcea mai mult. Succes!

(P) Material realizat în colaborare cu West Gate Studios.

Foto: Shutterstock & site-urile căminelor menționate în articol

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!