Care este singura țară din Europa în care nu a ajuns coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 17 martie 2020, 15:41
Coronavirus nu a ocolit nicio țară din Europa, situația fiind declarată pandemie de către OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cu toate acestea, există o singură țară în care virusul din China nu a răzbit, iar autoritățile locale și-au luat deja toate măsurile de prevenție.

Cu toate că se află foarte aproape de Italia, la câteva sute de kilometri, focarul european al pandemiei de coronavirus, această mică țară a reușit până acum să rămână… neatinsă de coronavirus. Este vorba de Muntenegru, iar sarajevotimes.com a declarat că deși au fost testate foarte multe persoane de covid-19, dat fiind că mulți cetățeni din Muntenegru lucrează în Italia, niciuna nu a fost depistată pozitiv:

„Nu mi-e frică, avem o populație redusă, liniștită. Am grijă la igienă și nu merg în locuri aglomerate. Singura diferență este că nu mai merg în mall, cafenele sau la piață”, – a declarat Deniz Turkbay, localnic din Podgorița.

Citește și –  ASPA poate prelua animalele bucureștenilor testați pozitiv cu coronavirus

Chiar și așa, Guvernul din Muntenegru a luat măsuri preventive drastice, astfel toate evenimentele publice au fost interzise, școlile au fost închise pentru cel puțin două săptămîni, iar vapoarele nu mai au voie să acosteze în porturile muntenegrene. În plus, Ministrul Sănătății a dat ordin să fie închise mai multe puncte de trecere a frontierei cu Serbia, Bosnia, Croația și Albania, iar muntenegrenii au interdicția de a se deplasa în Franța, Germania, Elveția, Danemarca, Slovenia, și totodată, cetățenii străini care vin în țară din aceste zone sunt obligați să intre în izolare.

Care este singura țară din Europa în care nu a ajuns coronavirus

Vezi în galeria foto de mai sus imagini cu Muntenegru, un adevărat colț de rai neatins de coronavirus! 

Citește și – Dana Rogoz se implică în prevenția coronavirus. Ce este dispusă să facă pentru părinți și copii

Sursă foto: Pixabay, Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!