Beyonce, acuzată că a furat coregrafia din „Countdown”

De Nicoleta Galeteanu, pe

Nu a trecut mult timp de la show-ul plagiat oferit la Billboard Music Awards, că Beyonce este acuzată din nou de furt intelectual.
Lansat de curând şi primit cu entuziasm de fani, videoclipul noului single „Countdown” a stârnit şi mari controverse, care i-a făcut pe unii să se îndoiască de originalitatea idolului lor.

Aceasta deoarece coregrafia artistei din noul videoclip şi dansul pe care îl execută o coregrafă din Belgia într-un material pe Youtube sunt de o asemănare izbitoare, au sesizat reprezentanţii studioului belgian, care au prelucrat materialul original.

„Nu am ştiut nimic despre asta. Nu sunt indignată, dar acesta se cheamă plagiat. Este furt de-a dreptul”, a declarat coregrafa Anne Teresa De Keersmaeker, cea care apare în clipul original al studioului belgian Brussels.
„Ceea ce este revoltător în toată această chestiune este că nici măcar nu s-au sinchisit să îl ascundă. Gândesc că au dreptul să facă asta doar pentru simplul fapt că este un proiect faimos. Ar trebui să mă simt onorată? Am văzut şcoli unde se predă copiilor coregrafia mea. Aceasta este un gest cu adevărat frumos”, a comentat coregrafa gestul cântăreţei omniprezente în topurile Billboard.Adria Petty, regizoarea videoclipului „Countdown”, care, întâmplător, este fiica lui Tom Petty, a declarat pentru  MTV că dansurile sunt inspirate din cultura europeană, cele mai multe referinţe fiind din cultura dansului german.

Videoclipul „Countdown” numără peste 2 milioane de vizualizări pe Youtube.


Beyonce nu se află la prima acuzaţie de plagiat. La gala premiilor Billboard din acest an, spectacolul impresionant cu care artista şi-a uluit audienţa s-a dovedit a fi de asemenea plagiat.

Urmăreşte mai jos materialul video montat de către studiourile Brussels pentru a evidenţia asemănările.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!