Activităţi pe care să le faci toamna

De Nicoleta Galeteanu pe

Astenia de toamnă nu s-a instalat încă, dar este bine să fim precauţi cu ea. Aşa că am pregătit din timp agenda cu activităţi interesante, practice şi accesibile…
…prin care să previi monotonia şi depresia de toamnă.

Chiar dacă este resimţită de hipersensibili drept cea mai deprimantă perioadă din an, toamna ne provoacă în schimb la un stil de viaţă mult mai creativ. Nu mai este rost de plajă sau picnic la umbră, dar sunt multe alte lucruri care îţi pot conferi dispoziţia pe care o ai vara.

Iată câteva activităţi de care te poţi bucura cel mai bine toamna.

Decorează casa sau terasa

Pentru că până la urmă nicăieri nu este mai bine ca acasă, poţi să faci câteva shimbări prin care să aduci un aer proaspăt şi reconfortant în cămin.

Schimbă draperiile ca să aduci cât mai multă lumină naturală în casă, mută biroul mai aproape de fereastră, pune plante noi în casă pentru prospeţime sau eliberează spaţiul pe balcon sau terasă, unde poţi servi cafea dimineaţa.

Învaţă să faci dulceaţă şi gem

Toamna miroase din plin a dulceaţă, aşa că dacă te numeri printre gurmanzii de deserturi consistente într-o singură zi poţi să umpli debaraua cu provizii delicioase.

Trebuie doar să învingi lenea duminicală şi să dai o fugă la piaţă. Clătite, dulceaţă de nuci, gem de căpşuni… pentru aşa bunătăţi merită să zăboveşti în bucătărie.

Nu renunţa la activiţăţile outdoor

Fă o vizită la ţară, că tot este culesul viilor în toi, sau ia-ţi rucsacul pentru o tură de trekking. Toamna este un sezon excelent pentru o plimbare la munte.
Vreme răcoroasă, peisaje splendide şi un camping pe deplin relaxant, fără canicula verii, iată cum poate suna programul pentru un weekend.

Citeşte în continuare pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Gossip Girl se întoarce! HBO pregătește un spinoff al celebrei serii

Gossip Girl se întoarce! HBO pregătește un spinoff al celebrei serii