Comisia Europeană a recomandat aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE. Ce condiții a pus

De Unica.ro, pe

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova, după cum a anunțat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană este de părere că Ucraina și Republica Moldova merită statutul de țări-candidate la UE și, de asemenea, perpectiva unui viitor european. Însă cele două țări ar trebui să implementeze o serie de reforme în ceea ce privește statul de drept, justiția și lupta împotriva corupției, a anunțat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a lăudat Ucraina

Cu siguranță, Ucraina a demonstrat aspirația și determinarea de a se ridica la înălțimea valorilor și standardelor europene. Ucraina are o democrație parlamentară și prezidențială solidă, o administrație publică ce funcționează foarte bine. Ucraina are o societate civilă foarte dinamică, foarte activă, iar acesta este un lucru bun.

Are un sistem electoral care s-a dovedit a fi corect și liber. Ucraina a luat deja măsuri importante pentru a deveni o economie de piață pe deplin funcțională. Știm cu toții că ucrainenii sunt gata să moară pentru perspectiva europeană. Noi ne dorim ca ei să trăiască alături de noi visul european, a spus Ursula von der Leyen.

Totodată, aceasta a transmis Ucrainei că depinde doar de ea dacă va fi acceptată ca țară a Uniunii Europene.

Avem un mesaj clar, iar acesta este: da, Ucraina merită perspective europene, da, Ucraina trebuie să fie primită ca stat candidat. Mergem conform regulilor, progresul depinde de Ucraina, mingea este în teritoriul ucrainenilor, a mai precizat ea.

Citește și: Bianca Drăgușanu și-a mărit din nou buzele. Cum arată după cea mai recentă intervenție estetică

Jessica Alves a pozat topless. Cum arată astăzi fostul „Bărbat Ken”

La 52 de ani, Mihaela Rădulescu arată senzațional în costum de baie

Delia, probleme de sănătate: „Ce minunată e viața, îmi dau demisia”

Comisia Europeană recomandă și aderarea Republicii Moldova la UE

De asemenea, recomandăm Consiliului să acorde Moldovei perspectiva unui viitor european și statut de țară-candidată, în ideea că țara va face o serie de reforme importante. În trecutul recent, Moldova a făcut pași decisivi către reforme. Există un mandat clar de la cetățeni.

Este pe o reală cale reformistă, anticorupție și europeană, pentru prima oară de când a obținut independența. Cât timp liderii țării continuă pe acest drum, credem că țara are potențialul să se ridice la înălțimea așteptărilor, a mai transmis Ursula von der Leyen.

Recomandările Comisiei Europene vor trebui aprobate de Consiliul Uniunii Europene şi de Parlamentul European.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!