Durere de şold

Evoluția bolii

  • durere care iniţial îi poate induce în eroare şi pe bolnav, şi pe medic, datorită localizării sale, la debut, la nivelul genunchiului, deşi ea reprezintă, de fapt, iradierea la distanţă a unei probleme pornite de la şold
  • cu timpul, durerea apare pe partea internă a coapsei, pe fese sau pe partea posterioară a coapsei
  • în timpul nopţii durerea cedează
  • durerea este însoţită şi de limitarea mişcărilor, bolnavul având dificultăţi la încălţat
  • în timp, mersul persoanei afectate devine caracteristic (mers legănat, ca de raţă)

Principalele cauze

  • luxaţie congenitală de şold
  • artroză (îmbătrânirea articulaţiilor)
  • diferite profesii ce presupun o perioadă îndelungată de ortostatism (stat în picioare)
  • poziţii vicioase
  • obezitate
  • ateroscleroză

Tratament și remedii naturiste pentru durerea de șold

Primul gest

  • analgezice, pentru diminuarea durerii
  • pernă de pedicuţă: într-un săculeţ se pune planta de pedicuţă şi se aplică pe zona dureroasă

Tratament clasic

  • analgezice, pentru calmarea durerii
  • antiinflamatoare
  • medicaţie pentru refacerea cartilajului
  • fizioterapie
  • kinetoterapie (gimnastică medicală)

Remedii naturiste

  • reflexoterapie
  • masaj terapeutic
  • kinetoterapie
  • hidrokinetoterapie

acupunctură

acupunctură cu venin de albine sau cu înţepături de albine pe punctele de acupunctură

tratament homeopat

  • Rhododendron
  • Rhus psihodendron
  • Ruta
  • Dulcamara
  • Bryonia

balneoterapie

  • Bazna
  • Băile Felix
  • Geoagiu
  • Govora
  • Băile Herculane
  • Mangalia
  • Ocna Sibiului
  • Pucioasa
  • Techirghiol

nuc

unguent: se recoltează frunze tinere de nuc, se mărunţesc şi se adaugă 500 g de frunze la 500 g de unt topit la 40 grade; se amestecă cu o lingură şi se lasă la macerat timp de 12 ore; se reîncălzeşte, amestecând permanent, până la 40 de grade, se strecoară şi se pune în recipient de sticlă, păstrându-se într-un loc rece (frigider); se fac aplicaţii zilnic, pe zona dureroasă

coacăz negru

infuzie din 1 lingură de frunze la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 15 minute, se beau 2 căni pe zi

pin

macerat alcoolizat: 100 muguri de pin se lasă la macerat în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 12 ore; se adaugă 1 l de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 6 ore; se strecoară, se fierbe 30 minute şi din soluţia obţinută, care se păstrează la rece, se iau zilnic 2-3 linguriţe

amestec de plante

infuzie: frasin frunze, mesteacăn frunze, urzică moartă albă frunze şi flori , ienupăr – fructe; se amestecă în părţi egale; se prepară o infuzie cu 1 linguriţă din amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute, se adaugă 1 g de bicarbonat de sodiu; se beau 2 ceşti, maximum 3 pe zi, timp de 15 zile pe lună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Caută în dicţionarul medical