A venit toamna şi pieţele sunt pline de struguri zemoşi. Nucile sunt şi ele proaspete, aşa că o tartă delicioasă este ideea perfectă pentru un desert de vis. Iată cum să faci o tartă cu nuci şi struguri fără foc. Ingrediente aluat:
1 ceaşcă curmale fără sâmburi 3 ceşti nuci Un praf de sare de mare 2 linguriţe de pudră Mesquite Amestecaţi nucile într-un blender, după ce le-aţi înmuiat câteva ore în apă purificată, adăugaţi şi pudra Mesquite. Adăugaţi pasta din curmale şi sarea şi amestecaţi în blender din nou, până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi aluatul într-una sau mai multe forme de tarte. Daţi la frigider până preparaţi crema de struguri. Ingrediente cremă de struguri:
2 ceşti alune caju 2 ciorchini mari struguri albi (alegeţi varietăţi aromate, nu de masă) 1 linguriţă zeamă de lime 2 linguri de ulei de cocos virgin Un praf de sare de mare 3 linguriţe sirop de agave sau miere Esenţă de vanilie sau conţinutul unei păstăi
Râşniţi alunele caju foarte fin. Amestecaţi celelalte ingrediente, mai puţin uleiul de cocos într-un blender şi procesaţi până obţineţi o pastă foarte fină şi cremoasă. Adăugaţi şi uleiul de cocos şi mai amestecaţi foarte puţin. Turnaţi peste crusta din frigider şi lăsaţi la rece.Ornaţi cu boabe de struguri şi ţineţi la rece până la servire. Poftă bună!
Foto: Shutterstock