O reţetă cu o aromă incredibilă şi o consistenţă delicioasă, numai bună pentru serile răcoroase de toamnă. Până e gata mustul, cei mici vor fi şi ei încântaţi de un desert sănătos. Iată cum să faci o prăjitură cu struguri, migdale şi ciocolată fără foc. Ingrediente blat prăjitură:
1 ceaşcă migdale înmuiate peste noapte 1 ceaşcă alune caju, înmuiate timp de cel puţin 4 ore 1 ceaşcă fulgi de nucă de cocos 2 ceşti curmale fără sâmburi (în funcţie de cum se leagă aluatul, puteţi pune mai multe curmale) 1 linguriţă extract raw de vanilie Un praf de sare de Himalaya sau sare de mare
2 ceşti boabe struguri negri, preferabil dintr-un soi aromat (Hamburg, căpşunică) Amestecaţi ingredientele într-un blender până la omogenizare. Turnaţi aluatul într-o formă de tort şi daţi la rece. Ingrediente sos de ciocolată raw:
2 linguri pudră de cacao sau roşcove 2 linguri sirop de agave sau arţar 2 linguri ulei de cocos topit
Amestecaţi toate ingredientele într-un bol. Dacă doriţi un sos mai lichid, înlocuiţi uleiul de cocos cu ulei de susan raw sau ulei de măsline presat la rece.
După circa 2 ore, scoateţi tortul de la rece şi turnaţi crema de ciocolată deasupra. Puteţi orna cu boabe de strugure şi fulgi de cocos sau bucăţele de ciocolată raw. Poftă bună!
Foto: Facebook