Reţete raw: Halva de susan fără foc

De Diana Zagrean pe

Halvaua este un desert delicios şi uşor de preparat, fiind foarte bună şi pe perioada postului. La noi, acest desert cunoaşte două variante: din seminţe de floarea soarelui şi din susan, dar cele găsite în comerţ pot conţine aditivi şi conservanţi. Iată cum poţi să-ţi faci singură halva de susan fără foc.
Pentru arome, poţi încerca varianta din sudul Asiei, cu fistic, cea mediteraneeană, cu fructe uscate sau cea orientală, cu apă de trandafiri.
Ingrediente:
1 ceaşcă de seminţe de susan (pot fi înlocuite cu 1 ceaşcă de tahini, de la magazinele cu specific arăbesc)
2 linguriţe de miere sau sirop de agave
1 linguriţă de vanilie
1 linguriţă pudră de roşcove (opţional)
Mod de preparare:
Râşniţi seminţele de susan până obţineţi o pastă grunjoasă.
Adăugaţi mierea sau siropul de agave şi amestecaţi încet.
Pentru varianta marmorată, amestecaţi concentric într-un castron pudra de roşcove, fără a încerca să o înglobaţi total.
Puteţi adăuga mai multă vanilie, sau alte arome, după gust, cum ar fi: nucşoară, scorţişoară, fistic crud, migdale, bucăţi mici de caise confiate, sau apă de trandafiri.
Puneţi pasta într-o cutie de metal tapetată cu hârtie cerată şi păstraţi la frigider.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Andreea Antonescu, prima declarație despre divorț:"Nimic nu este pe vecie"

Andreea Antonescu, prima declarație despre divorț:"Nimic nu este pe vecie"