Reţete raw: Crochete de vinete cu sos de castraveţi fără foc

De Diana Zagrean pe

Au început să apară vinetele româneşti în pieţe, iar castraveţii conferă hidratarea de care avem nevoie în zilele fierbinţi, de vară. Iată cum să preparaţi crochete de vinete cu sos de castraveţi fără foc.
Ingrediente crochete de vinete:
2 vinete, curăţate de coajă şi feliate subţire
¼ ceaşcă ulei de măsline
½ ceaşcă apă purificată
1 lingură sirop de agave
1 linguriţă boia dulce
½ linguriţă boia de ardei iute
Amestecaţi feliile de vânătă într-un castron cu restul ingredientelor. Lăsaţi peste noapte la marinat, amestecând din cânc în când.
Porniţi aparatul de deshidratat şi uscaţi feliile de vânătă până devin crocante.
Ingrediente sos de castraveţi:
1 ceaşcă alune caju, înmuiate peste noapte
Pulpa de la o nucă de cocos
½ ceaşcă apă purificată
½ ceaşcă zeamă de lămâie
4 căţei usturoi
Puţină sare de Himalaya şi piper
1 ceaşcă cubuleţe de castraveţi
1 linguriţă chimion (diferit de chimen!)
1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
Amestecaţi într-un blender alunele caju, nuca de cocos, zeama de lămâie şi usturoiul. Procesaţi până obţineţi o pastă omogenă.
Amestecaţi pasta într-un castron cu sarea, piperul, castraveţii, chimionul şi pătrunjelul.
Ornaţi castronul cu câteva frunze de pătrunjel şi serviţi alături de crochetele de vinete iuţi.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO