Reţete raw: Cheesecake îngheţat cu rodie fără foc

De Diana Zagrean pe

O reţetă uşoară şi răcoroasă, numai bună pentru serile toride din august sau pentru un weekend minunat alături de familie. Iată cum să faci un cheesecake îngheţat cu rodie fără foc. Este un desert delicios, răcoritor şi potrivit şi pentru adepţii stilului vegan.
Ingrediente crustă:
1 ceaşcă alune caju
2 linguri sirop de agave
¼ ceaşcă ulei de cocos
2 linguriţe extract de vanilie raw
Puţină sare
2 linguriţe zeamă de lămâie
Râşniţi alunele caju într-un blender până obţineţi o făină fină. Adăugaţi restuld e ingrediente şi amestecaţi până la omogenizare. Presaţi aluatul într-o formă de tartă sau tort şi daţi la frigider până e gata crema.
Reţete raw: Cheesecake îngheţat cu rodie fără foc
Ingrediente cremă cheesecake:
3 ceşti alune caju înmuiate circa 2 ore
1 ceaşcă ulei de cocos
½ ceaşcă zeamă de lămâie
2 linguri extract raw de vanilie
Un praf de sare
¾ ceaşcă sirop de agave
2 ceşti suc de rodie
½ ceaşcă suc de sfeclă (opţional, pentru mai multă culoare)
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi procesaţi la viteză mare, până la omogenizare. Turnaţi peste crusta din frigider şi daţi la congelator până se întăreşte bine. Ornaţi cu boabe de rodie şi ţineţi la frigider până la 2 zile.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock, Facebook
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro