Tartă cu pui și legume

De Libertatea pentru femei pe

Un aperitiv pe care trebuie să-l încerci dacă ai invitaţi la masă. Este o reţetă uşoară, dar speczaculoasă!

PORŢII: 8-10
PREPARARE: 40 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
Pentru aluat:
►150 g unt
►un praf de sare
►100 ml apă minerală
►o lingură oțet
►250 g făină
Pentru umplutură:
►350 g friptură de pui
►100 g mazăre
►1-2 cepe
►1-2 frunze de rozmarin
►3-4 căței usturoi
►gălbenuș pentru uns

1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu apa, oțetul și sarea. Se frământă bine și se împachetează. Se lasă la rece câteva minute.
2. Se întinde aluatul într-o foaie subțire și se unge cu unt. Se împachetează şi se lasă la rece 30 de minute. Se scoate și se întinde din nou, apoi se împachetează și se mai lasă o tură la frigider.
3. În timpul acesta, se prepară umplutura. Se călește ceapa, se adaugă carnea de pui tăiată cubulețe şi mazărea prefiartă. Se condimentează după gust și, după ce a scăzut, se adaugă usturoiul și, la final, rozmarinul. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
4. Se împarte aluatul în două. Se întinde primul strat de aluat în tava de tartă, se înţeapă cu furculiţa, se pune umplutura și, la final, se acoperă cu restul de aluat cu modele, după preferinţe. Se înțeapă aluatul cu furculița și se unge cu gălbenuș, apoi se dă la copt. Se scoate după ce s-a rumenit.
Încearcă şi o reţetă de desert: tartă delicioasă cu mere!

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"