Cele mai interesante gustări pentru petreceri

De Unica.ro pe

Petrecere, seară de poker, mică bârfă cu prietenii… Sunt multe ocazii care cer acelaşi meniu: un platou imens cu gustări şi aperitive, cât mai uşor de consumat.
Şi, pentru că vrem să fim gazde cât mai bune, întotdeauna căutăm cele mai originale şi delicioase gustări pe care să le servim musafirilor noştri. Gustos.ro v-a pregătit câteva reţete care cu siguranţă îi vor da pe spate, alături de câteva sfaturi pentru o petrecere reuşită.

În primul rând, iată un aperitiv delicios pe care îl puteţi prepară din câteva măsline, cuburi de brânză şi cuburi de salam pepperoni, plus mirodenii.

Pune într-o tigaie măslinele (preferabil de soiuri diferite), cubuleţele de salam pepperoni, usturoi, oregano şi un pic de ulei. Ţine-le pe foc aproximativ 5 minute, apoi adaugă cuburi de brânză şi pune totul într-un bol, alături de nişte scobitori.

Altă idee foarte bună e să serveşti chipsuri alături de un sos, în care aceştia pot fi înmuiaţi, pentru o savoare aparte. Iată ce reţetă de sos va propunem noi:

Pune nişte brânză topită sau cremă de brânză într-un castron, în cuptorul cu microunde şi ţine acolo aproximativ 30 de secunde, până când se topeşte. Adaugă un dressing de salată (după gust, poate fi dressing ranch, cu iaurt sau cesar), apoi adaugă bucăţele de măsline şi garniseste cu salată. Pune acest bol la masă, pentru că invitaţii să poată înmuia chipsurile în el.

De asemenea, îţi recomandăm să foloseşti tacâmuri şi farfurii de unică folosinţă, dacă serveşti doar gustări. Astfel, nu va trebui să alergi între sufragerie şi bucătărie tot timpul, pentru a spăla farfuriile şi nu vei rămâne la sfârşitul serii cu o chiuvetă plină de veselă pe care trebuie s-o cureţi.

Foto: Shutterstock
 
Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Cele mai interesante gustări pentru petreceri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro