5 mituri în bucătărie pe care trebuie să le uiți

De Unica.ro, pe

În propria sa bucătărie, fiecare se consideră un adevărat expert. Multe dintre lucrurile învățate au fost preluate însă din familie sau de la prieteni, iar odată cu sfaturile bune au venit la pachet și cele mai neinspirate. Unele dintre ele pur și simplu îți vor face treaba mai dificilă, însă altele pot să strice de multe ori gustul preparatelor tale.

5 mituri în bucătărie pe care trebuie să le uiți:

  1. Laptele face omleta mai pufoasă

Să faci o omletă este extrem de simplu. La fel de simplu este însă să o complici, iar gustul să nu fie la fel de bun. Atunci când bați ouăle, ai putea încerca să adaugi și lapte, crezând că astfel omleta va fi mai pufoasă. Nimic mai greșit. În acest fel, ouăle se vor găti mult prea mult timp, pentru că toată compoziția va avea nevoie de o perioadă mai lungă ca să se încălzească, din cauza laptelui. Cea mai bună soluție pentru o omletă delicioasă este puțin unt și smântână adăugate în tigaie atunci când omleta este aproape gata.

  1. Friptura trebuie întoarsă des ca să se gătească uniform

Printre persoanele care obișnuiesc să facă des friptură la grătar există o dezbare extrem de veche: când și cât de des ar trebui întoarsă carnea pentru a se prepara uniform. Unul dintre miturile din bucătărie spune că trebuie să întorci des carnea de pe o parte pe cealaltă, ca să obții exact ceea ce îți dorești. Nimic mai greșit. Annette Zito, recunoscută în lumea bucătăriei pentru cărțile sale de rețete, susține că o bucată de carne la grătar trebuie întoarsă o singură dată, iar tot ce îți trebuie ca friptura să iasă perfectă este un gratar electric simplu și foarte eficient.

  1. Uleiul ajută pastele să nu se mai lipească

Atunci când sunt puse la fiert, pastele tind să se lipească de multe ori, dacă nu stai în permanență cu ochii pe ele și cu o lingură de lemn să le mai rotești în oală. Unele persoane, din comoditate, preferă să adauge ulei în apă, crezând că astfel pastele nu se vor mai lipi. Problema acestui obicei este că odată ce vei adăuga sosul de roșii și celelalte ingrediente, nimic nu se va mai lipi de paste, stricându-le tocmai acel farmec al rețetelor italienești.

  1. Iuțeala ardeilor stă în semințe

Încercând să mai scape de iuțeală, unele persoane vor înlătura semințele ardeilor, însă acestea conțin cu adevărat o cantitate extrem de mică de capsaicină, substanța care oferă iuțeala clasică. În realitate, cea mai mare parte a acestei substanțe stă în membranele ardeilor iuți.

  1. Poți să topești untul în cuptorul cu microunde

Uneori, uiți să scoți untul din frigider ca să se încălzească atunci când faci un preparat special, iar unele persoane recomandă să îl introduci rapid în cuptorul cu microunde ca să grăbești acest proces. Problema este temperatura la care untul poate ajunge în cuptorul cu microunde, care nu poate fi controlată. Odată ce se încălzește prea tare, îți va strica rețetele, pentru că nu vor mai ieși compozițiile.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: El Nariz

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro