Ce să NU mănânci dacă ai gastrită sau ulcer gastric. Top 5 alimente interzise

Simţi des că te “strânge” stomacul? Ai arsuri puternice şi dureri de burtă după fiecare masă? Poate că suferi de gastrită sau ulcer şi consumi alimente interzise pentru afecţiunea ta. Vezi ce să NU mănânci dacă ai gastrită sau ulcer gastric. Top 5 alimente interzise.

Produsele lactate fac rău unui stomac bolnav

Unii oameni cred că un pahar de lapte (laptele este bazic, opusul acidului) poate face minuni în cazul unei acidităţi crescute în stomac. Din păcate, laptele face mai mult rău unui ulcer gastric. Tocmai pentru că este bazic, laptele în stomac te face să produci şi mai mult acid, ceea ce înrăutăţeşte criza de crampe şi starea de rău.

Cafeaua stimulează producerea de sucuri gastrice

Deşi cafeaua ne trezeşte şi ne ajută celulele nervoase să funcţioneze la viteză maximă, din păcate, cafeaua ne şi creşte aciditatea din stomac.
Dacă mai adaugi şi puţin lapte în cafeaua de dimineaţă, deja trebuie să te aştepţi la arsuri serioase. Şi nu te gândi că o cafea decofeinizată te scapă de durerile asociate cu ulcerul gastric şi gastrita. Studiile au arătat că. indiferent de tipul de cafea consumat, ea face foarte rău suferinzilor de ulcer şi gastrită.

Ceaiul (ceai negru, ceai verde, ceai alb)

Frunzele de ceai sunt un alt stimulent puternic al digestiei, tocmai prin stimularea secreţiei de aciduri din sucul gastric.
Deşi nu pare o idee bună, studii recente au arătat că adăugarea de frişcă şi zahăr sau miere în ceaiurile tari scade efectul nociv asupra pacienţilor cu ulcer gastric sau gastrită.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte alimente îţi fac rău dacă ai ulcer sau gastrită şi ce mâncăruri trebuie să eviţi dacă suferi de aceste boli, pe pagina următoare!
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: