Tudor Giurgiu: „TIFF a crescut foarte mult”

De Unica.ro, pe

Tudor Giurgiu, director Transilvanya Film Festival

Ideea a aparut pentru ca, la vremea cand s-a nascut TIFF, nu era nici un festival de lungmetraj in tara. Si lucrul asta mi se parea foarte bizar, …
Tudor Giurgiu, director Transilvanya Film Festival

Ideea a aparut pentru ca, la vremea cand s-a nascut TIFF, nu era nici un festival de lungmetraj in tara. Si lucrul asta mi se parea foarte bizar, pentru ca noi mergeam cu filmele noastre in alte festivaluri. Regizorii, producatorii si alti colegi de breasla eram foarte frustrati vazand ca oamenii care iau decizii pentru a face niste filme, niste coproductii, de exemplu, nu veneau deloc in Romania, trebuia tot timpul sa mergem noi in strainatate. Si atunci am zis: de ce sa nu avem si noi un festival?

M-am gandit ca este o aventura si o intreprindere cumva temerara, dar am cerut sfaturi catorva profesionisti intr-ale festivalurilor si asa am ajuns sa incepem. Toti mi-au spus ca daca e sa fie un astfel de eveniment, ar trebui facut in Transilvania pentru ca e un brand mult mai usor de exploatat. Eu sunt din Cluj, exita si statistici ca in Cluj sunt cei mai mult cinefili pe cap de locuitor, deci a fost o ideee foarte buna sa-l facem aici.

TIFF a crescut foarte mult. Anul acest, am avut sentimentul ca am atins un fel de limita pana la care am putea creste. Pentru ca nici filme mai multe n-avem cum sa aducem nici invitati nu avem cum, pentru ca nu mai avem bani pentru ei. Cred ca inaltarea pe verticala a TIFF-ului a ajuns la un plafon, acum trebui sa-l consolidam din punct de vedere al continutului si mai ales la nivelul calitatii infrastructurii pe care o are festivalul. Concluzia generala , inclusiv a invitatilor straini cu care am vorbit este ca e aproape incredibil ce am putut face aici cu echipa pe care o avem , in doar opt ani de zile ca si festivalul arata foarte profesionist si foarte bine pentru varsta lui frageda.

Cea mai placut surpriza de anul acesta a fost faptul ca a mers exceptional proiectia drive-in de pe autostrada de care imi era foarte frica.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!