Mihaela Gînju – fondatoarea Asociaţiei „Erudio“

De Revista Unica pe

Mihaela Gînju (Miki, pentru prieteni) este unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei „Erudio“, care, prin programul „Erisma“, propune un altfel de şcoală pentru cei deja învăţaţi
Ai o carieră de succes, o funcţie de conducere,  iar rezultatele muncii tale sunt apreciate. Şi totuşi, lipseşte ceva, dar nu ştii exact ce. Ai auzit în stânga şi-n dreapta, pe la alţii, că un grup de oameni unul şi unul dezvoltă un program de îmbunătăţire a capacităţilor de conducere, mai exact de leadership creativ. Este vorba despre Erisma, proiect dezvoltat de Asociaţia Erudio, înfiinţată în 2005 de Mihaela Gînju, Adrian Stanciu, Cosmin Alexandru şi Liviu Papadima, unde înveţi mai întâi să te conduci pe tine însuţi, pentru a putea spune apoi că, într-adevăr, ştii să-i faci pe ceilalţi să te urmeze. Mai exact, aici îţi dezvolţi capacităţile de persuasiune şi motivare.  „Este o filosofie să ştii să conduci oameni. Şi, ca să-i conduci pe ceilalţi, primul pas ar fi să ştii cine eşti  şi cum să te cunoşti. Ceilalţi trebuie să vadă că tu te simţi confortabil cu tine însuţi, că ştii ce vrei, astfel încât să te urmeze“, explică pe un ton liniştit Mihaela, în biroul ei, amenajat într-o mansardă de pe lângă Guvern.  Adaugă că a înfiinţat această „şcoală“ tocmai din dorinţa ei de-a învăţa mai mult despre relaţionarea cu oamenii, după ce, din punct de vedere academic, acumulase destule. „Am învăţat să facem management, marketing, dar n-am învăţat să-i conducem pe ceilalţi. Pentru noi, educaţia este esenţială. Cei care vin la Erisma sunt oameni care vor să acumuleze cunoştinţe toată viaţa.“ Erisma presupune sesiuni de cursuri de două ori pe an, iar programa e compusă din tehnici teatrale, scriere creativă, dezbatere şi dialog constructiv, vorbire în public, arta cultivării şi branding personal, toate predate de personalităţi în domeniu: Ioana Pârvulescu, Ion Caramitru, Oana Pellea, Mircea Toma, Robert Turcescu, Cosmin Alexandru, Liviu Papadima sau Horia Roman Patapievici, iar examenul final constă în ţinerea unui discurs, pe o temă dată, cu un auditoriu real, format din elevi sau studenţi.

Mihaela este absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Finanţe Bănci şi Contabilitate, şi a fost backing-vocal în trupa lui Ştefan Bănică Jr., înainte de era „Ianţu“. Nici acum nu s-a lăsat de cântat, încă mai organizează cu promoţiile Erisma concerte de Crăciun şi diverse alte programe artistice.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro